Fa dies que en les tertúlies televisives no es parla de res més. Aquesta setmana, s’entrega el premi de ‘Pasapalabra’, el més gran en la història del programa.

Fa setmanes que el concurs de televisió, adaptat a diversos països del món, posa a prova dos concursants que ja són coneguts per tots: Orestes Barbero i Rafa Castaño.

El programa, que es basa en un joc de paraules i habilitats lingüístiques, té a ‘El Rosco’ el duel final. En aquesta ronda, els concursants han de respondre una sèrie de definicions en ordre alfabètic, tenint un temps límit per a cada paraula. L’objectiu és completar totes les paraules abans que s’acabi el temps, i guanyen un gran premi si ho aconsegueixen.

Pròxima entrega

L’expectació davant un possible guanyador en els pròxims dies és màxima, i des d’Antena 3 ja deixen clars indicis que l’espera per conèixer qui serà està arribant a la seva fi. Sense anar més lluny, el Rafa es va quedar fa uns dies a les portes d’aconseguir els 25 encerts.

Però dilluns va ser Orestes el que es va imposar al Rafa, tot i que sense aconseguir l’anhelat premi de ‘El Rosco’, que supera els 2.250.000 euros i és el més gran en la història del programa.

«Aquesta setmana»

Antena 3 ha fet públic aquest dilluns dia 13 un vídeo promocional en el qual anuncia l’entrega del premi: «Aquesta setmana, el premi més gran de la història de ’ Pasapalabra’ ja tindrà un guanyador. Rafa, Orestes, Orestes, Rafa. ¿Qui se l’emportarà?», diu la veu en ‘off’ sobre imatges dels dos concursants i del presentador, Roberto Leal.

Però la cadena d’Atresmedia no revela el dia de l’entrega i els experts televisius no dubten a fer les seves apostes. Algunes fonts apunten que el dia D serà dijous, però n’hi ha d’altres que s’atreveixen a deixar el seu vaticini gravat i citen fonts solvents de la cadena.

El vídeo, que en tot just unes poques hores ha acumulat més de 20.000 visites (cosa que fa una mitjana de més de 17 visites al minut), no només s’atreveix a donar la data d’emissió –es pot recordar que el concurs d’Antena 3 està gravat–, sinó que, a més, dona el nom del guanyador.

Segons el videobloc de Juanjus, el programa entregarà el premi aquest divendres dia 17 i el donarà al sevillà Rafa Castaño. Caldrà esperar a veure si les fonts d’aquest ‘youtuber’ són fiables o si, per contra, ho són les d’aquells que apunten a dijous com a dia d’entrega del premi.