Figueres

'Un país mágico' de La 2 mostra la magia de Figueres i Cadaqués

El programa de televisió dirigit i presentat per l'il·lusionista Miguel de Lucas dedica el seu darrer episodi a l'Alt Empordà

El figuerenc Karlus Soler fent un truc de màgia pel programa dins del Castell de Sant Ferran

El figuerenc Karlus Soler fent un truc de màgia pel programa dins del Castell de Sant Ferran / RTVE

Emporda.info

Figueres i Cadaqués han sigut les protagonistes del darrer episodi emès d'Un país mágico, programa de RTVE. El director i presentador, l'il·lusionista Miguel de Lucas, s'ha traslladat a l'Alt Empordà per recórrer els llocs més emblemàtics de l'univers dalinià. Durant el capítol, que es va poder veure aquest diumenge a La 2, es parla amb personatges reconeguts a la zona com l'arqueòloga i historiadora Anna Maria Puig, les guies turístiques Bel Bellvehí i Mercè Donat, o l'historiador i regidor de l'Ajuntament de Figueres, Alfons Martínez. Tots ells acompanyen al presentador per diferents espais de la capital de l'Alt Empordà i d'"un dels pobles més singulars de la Costa Brava" - com defineix Cadaqués la veu en off de l'episodi - mostrant el patrimoni artístic i històric de les dues poblacions.

Entre les visites als llocs més destacats, el mag i clown figuerenc Karlus Soler comparteix un truc de màgia des del Castell de Sant Ferran i la presidenta del Foment de la Sardana Pep Ventura, Montserrat Mauné, ensenya com ballar sardanes davant del monument homenatge a Pep Ventura.

El capítol dedicat a Figueres i Cadaqués va registrar bones dades d'audiència. Segons l'agència especialitzada en audiències de televisió Dos30', el programa d'aquest diumenge va aconseguir un 3,4% de share i 432.000 espectadors. Se situa un +3,9% per sobre de la mitjana de la cadena. Es pot veure a la plataforma online RTVE Play.