Recepta d’‘autor’

Així perpetra Homer Simpson una paella amb xoriço

Homer Simpson, cocinando una paella bajo la atenta mirada de su hija Lisa

Homer Simpson, cocinando una paella bajo la atenta mirada de su hija Lisa / Los Simpson

Cata Mayor

La temporada número 34 d’’Els Simpson’ acabada d’estrenar té, en un dels seus capítols, un inesperat protagonista gastronòmic: la paella. Homer Simpson convida a dinar a casa un grup de persones a qui s’ha unit per sentir-se millor (perquè a Springfield tothom es riu d’ell) i que parlen de conspiracions en el nou ordre mundial i d’ovnis.

¿I què els prepara el veterà protagonista de la sèrie de dibuixos animats amb l’excusa de comentar la desaparició d’una tortuga anomenada Phil? Doncs paella. I amb uns ingredients que converteixen la recepta en motiu de polèmica.

Quan la seva filla li pregunta si, realment està preparant paella, Homer li confirma que sí, i li explica que torra safrà per donar-li un sabor encara més original. Impensable per a algú que mai ha torrat res a casa. Això sí, el davantal que es posa porta un gràfic del que ell considera «la piràmide de la paella»: la base és l’arròs i la cúspide, l’ull que tot ho veu; enmig, tomàquet, gambes i pollastre.

Però ell fa una paella d’autor, per dir-ho d’alguna manera, ja que els ingredients que incorpora són arròs de Calasparra, pollastre, tomàquet, gambes, musclos, pèsols, safrà torrat i xoriço. Si aquest embotit és una heretgia, pitjor és el que deixa anar Homer per justificar la seva presència: «És vital». I que els productes «siguin frescos». Ja, és clar, i què més.

No acaba aquí la cosa, ja que assegura als seus convidats que en lloc de pollastre poden utilitzar qualsevol insecte o petit mamífer que vagi bé amb l’arròs. Si a les xarxes causa indignació aquesta recepta, els que la tasten a la petita pantalla estan encantats amb ella: «Vull donar-li les gràcies per tan extraordinària paella, la meva boca diria que soc a Barcelona». ¿Humor? Potser sí, però amb una barreja d’horror per als que respecten la paella.