Madrid

José Manuel Pérez Tornero dimiteix com a president d’RTVE

El responsable ha anunciat la seva decisió després d’hores d’especulacions respecte a això

El catedràtic de Periodisme i periodista Jose Manuel Pérez Tornero

El catedràtic de Periodisme i periodista Jose Manuel Pérez Tornero / RTVE

Franc Recio

José Manuel Pérez Tornero ha decidit dimitir com a president d’RTVE després de poc més d’un any al capdavant de la corporació pública. El mateix directiu ha confirmat el seu anunci mitjançant un comunicat remès als mitjans de comunicació durant la tarda de dilluns després de diversos dies de rumors i especulacions sobre la seva sortida definitiva.

L'encara president, que va accedir al càrrec fa divuit mesos, ja no veu "viable" aplicar el seu projecte. Ha considerat que en aquests mesos "s'ha avançat molt" i s'han posat "les bases de la transformació", però alhora ha reconegut que "tenint en compte molts factors, ja no es donen les circumstàncies per sostenir la viabilitat" del seu projecte. Tornero afirma que ha "constatat" que dins del consell d'administració de la corporació "ja no es donen les condicions mínimes per al consens transversal", o per a la conformació d'una majoria "plural, estable i coherent" o "ni tan sols el clima propici al diàleg".

Tot plegat, afegeix Tornero, "dificulta molt la governabilitat de l'empresa, i impedeix dur a terme la transformació amb la qual tots ens havíem compromès". Per aquesta raó, subratlla: "Abans d'haver de deixar de banda les meves conviccions i la meva responsabilitat institucional amb el compromís adquirit, tinc la intenció, en les properes hores, de presentar la meva renúncia a presidència de RTVE, i a formar part del seu consell d'administració".

Tornero fa balanç dels divuit mesos al capdavant de la institució recordant que el projecte amb el qual va guanyar el concurs de la presidència dissenyava una transformació "profunda" de la corporació, i subratlla que en aquest temps l'equip que liderava ha contribuït al "diàleg serè, respectuós i informat", ha renovat formats, programes i plans de producció, ha "millorat la salut financera i productiva", ha "progressat en la descentralització" o ha "reforçat la projecció internacional", entre d'altres.