La "desaparició" de l'escot de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, al llarg de la seva intervenció a 'Els Matins' de TV3 aquest dimecres ha generat nombroses queixes i comentaris per un aparent cas de censura en la realització del programa.

La polèmica ha saltat pel contrast entre els dos plans que ha mostrat Patrícia Plaja en tan sols uns minuts de diferència: a les primeres imatges, s'aprecia a una Plaja amb un escot que desapareix a les imatges posteriors, en tornar de publicitat. En un lapse de només 25 segons, els que s'ha tardat a reprendre l'emissió del programa per una pausa publicitària la representant surt sense americana i amb unes agulles de costurera "per pujar la samarreta" i evitar que es veiés l'escot, tal com ha observat la periodista Anna Punsí al seu compte de Twitter.

També el cartell que remarcava les declaracions de Plaja s'ha reubicat a la pantalla, en una zona lleugerament superior, tapant la zona del pit de la portaveu del Govern.

La periodista Mayka Navarro, present al plató, ha criticat la decisió i ha decidit mostrar el seu escot durant l'emissió, en la qual ha anunciat en viu la polèmica decisió contra Plaja

El programa ha volgut sortir al pas de la controvèrsia que s'ha generat i ha publicat un tuit en el qual sostenen que el motiu de retocar la samarreta de Plaja era per tractar de solucionar la seva mateixa incomoditat, en comprovar que "ella mateixa s'ajustava el top" a les seves primeres intervencions a càmera.

La direcció del programa ha refusat "qualsevol tipus de censura" del departament de realització en l'origen de la mesura.