Crims, la sèrie de molt èxit de true crime de TV3, dirigida i presentada per Carles Porta i que relata crims reals que han passat fa pocs anys a Catalunya, arribarà a Movistar+, a principis del 2022, amb el títol de Crímenes, de Carles Porta. Es podran veure les seves dues primeres temporades doblades al castellà.

Crims és l’adaptació televisiva de l’espai homònim de Catalunya Ràdio, on el mateix Porta explica crims reals de manera novel·lada. L’espai radiofònic ha estat reconegut amb el Premi Ondas de Ràdio 2021 al Millor Programa i el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de Radiodifusió.

Crims és una sèrie de true crime que relata successos reals ocorreguts en la història recent «amb rigor i objectivitat i convida l’espectador a treure les seves pròpies conclusions dels casos a partir dels fets exposats amb precisió i serietat, sense oblidar entretenir», diu Movistar + en un comunicat.

«Són grans històries que intentem explicar utilitzant les tres erres: rigor periodístic, un gran respecte, sobretot amb les víctimes, i ritme narratiu», explica Carles Porta.

Les històries s’han extret de la crònica negra dels darrers anys, una selecció de delictes criminals elegits pel seu impacte social, el perfil dels acusats, la complexitat de la trama o la sorprenent resolució. Es tracta sempre d’històries reals, narrades amb rigor periodístic, que s’exposen amb una combinació de material documental i els recursos de ficció necessaris que permeten acostar-se als fets que mai no van ser registrats.

«Combinem la força narrativa amb el respecte a les víctimes. Moltes, i els seus familiars, participen a Crims. I també els investigadors. Nosaltres no tenim experts, tenim protagonistes», diu el periodista i conductor del programa.

L’espai radiofònic Crims encara la quarta temporada. A TV3, se n’han fet tres. La darrera, que consta de quatre capítols, desgrana el cas de la Guàrdia Urbana de Barcelona.