El dissabte i el diumenge 14 i 15 d’agost, a les 20.15, TV3 estrena el cinquè i sisè capítol de “La mar de bé”, un programa sobre el món de la pesca, que vol donar una visió optimista d’aquest ofici i la seva riquesa cultural.

En els dos capítols d’aquest cap de setmana, “Cala Galladera II” i “Afra Uno”, el xef Quim Casellas descobrirà la pesca del pop al Port de la Selva i la del peix blau, a l’Escala. 

 “Cala Galladera II”: dissabte 14

La nansa és una tècnica de pesca artesanal, selectiva i molt sostenible, que s’utilitza per capturar pops i altres espècies similars.

En aquest episodi, Quim Casellas aprendrà aquesta tècnica a bord de la Cala Galladera II, amb Guillermo Cornejo, el patró major del Port de la Selva. També parlarà amb la biòloga Marina Biel per conèixer les gorgònies.

I cuinarà pop a la brasa amb cremós de patata, xips d’all i pebre dolç.

“Afra Uno”: diumenge 15

Diuen que la millor manera de conèixer l’ofici de pescador és sortir a pescar amb ells. Quim Casellas ho té clar i, en aquest capítol, s’unirà a la tripulació de l’Afra Uno, que pesca peix blau mitjançant la tècnica de l’encerclament. Una tècnica que es fa de nit i que ofereix un autèntic espectacle visual.

Visitarà el taller de Salvador Feliu, sisena generació de mestres d’aixa, on aprendrà a reparar una barca. Al Maram, el centre d’interpretació del peix de l’Escala, cuinarà uns filets de sardina marinada amb all blanc i cireres.

El programa

“La mar de bé” parlarà del món de la pesca al territori català, dels costums, la gastronomia i la identitat que el defineix. Consta de deu capítols de 40 minuts que s’emetran els dissabtes i diumenges, just abans del “Telenotícies vespre”, a partir del diumenge 25 de juliol.

Aventures a alta mar, l’emoció de la pesca, la tornada a port, la màgia de la llotja... Tot amanit amb música d’autors del territoris, un llenguatge fresc i un to divertit, vital i espontani. I en un escenari tan privilegiat com ho són les costes catalanes.

“La mar de bé” està dirigit per Lluís Moreno. És una producció associada de Televisió de Catalunya amb la productora Arkham Studio i la col·laboració del Grup d’Acció Local Pesquer de la Costa Brava (GALP).