El consum de televisió ha augmentat un 38% a Catalunya des de la declaració de l'estat d'alarma i el consegüent confinament per coronavirus de la població, segons un estudi del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).

En concret, el consum ha passat de 198 minuts per persona i dia a 274 minuts, "sent un dels motors de l'augment del consum televisiu els informatius diaris, especialment els dels mitjans públics", i augmentant el consum especialment entre els nens i els joves; ha indicat el CAC en un comunicat aquest divendres.

És el cas de Tv3, líder en consum diari de televisió, amb 14 minuts més de visionat de l'habitual i un augment del 48%; que posseeix els informatius més seguits (+49%) i experimenta amb un fort augment entre l'audiència jove (+114%) i infantil (125%).

L'estudi mostra també que el confinament ha incrementat el visionat de televisió en diferit (un 43% més); així com la utilització de la televisió per a altres usos d'entreteniment, com per navegar per internet o jugar a videojocs: un 113%.

Destaca també l'augment d'un 34% en l'ús de 'smartphones', l'increment del 22% en l'ús d'ordinadors i el 17% en tablets; així com l'ús de WhatsApp i de les xarxes socials, que s'ha incrementat una hora diària.