Mediapro ha tancat la compra del Terrat, la productora d'Andreu Buenafuente, segons s'ha fet públic en una roda de premsa aquest dijous al matí a Madrid. D'aquesta manera, l'empresa fundada per Jaume Roures reforça la seva aposta per la producció pròpia dedicada a l'entreteniment i la comèdia de Mediapro Studios, mentre que El Terrat guanya estructura per afrontar la internacionalització dels seus projectes. Andreu Buenafuente continuarà al capdavant de la companyia, que mantindrà la seva independència creativa, amb Agustí Esteve com a director executiu. El preu de l'operació no es farà públic, segons han confirmat fons de Mediapro a l'ACN.

Durant la roda de premsa, Buenafuente ha afirmat que amb l'operació continua creient en allò que fa, la comèdia. "Com a companyia tinc molt clar el camí, fer la comunicació d'autor, respectar als creadors, lluitar per aportar una cosa diferent per difícil que sembli. El Terrat està en això", ha insistit.

Al seu entendre, la suma els farà "més forts" i els permetrà poder fer coses "encara més grans i portar la marca Terrat el més lluny possible". "Amb Mediapro hem trobat un company que ens entén i ens respecta com som", ha reblat Buenafuente.

Dues companyies de llarga trajectòria

El Terrat ha produït un total de 580 hores de televisió i ficció així com 105 hores de ràdio. Actualment, El Terrat està al darrere de 'Late Motiv' (#0 de Movistar+), 'La Resistencia' (#0 de Movistar+), 'LocoMundo' (#0 de Movistar+), 'Mira lo que has hecho' (Movistar+), 'Roast Battle' (Comedy Central), 'Preguntes Freqüents - FAQ’s' (TV3), 'Revolució 4.0' (TV3), diverses edicions de la gala dels Premis Goya (TVE) i 'Tabús' (TV3). A la ràdio, és responsable de 'Nadie Sabe Nada' (SER), 'El Grupo' (SER) i 'Vostè primer' (RAC1). Quant al teatre s'hi troben 'Las cosas extraordinarias', 'Les coses excepcionals', 'Los días ajenos de Bob Pop', 'Raulidad Virtual', 'La gran ofensa', 'Otra historia', 'Transfórmate' i la sisena edició del festival d'humor i comèdia Singlot de Porta Ferrada. A més, produeix dos podcasts propis,'BobCast' amb Bob Pop i 'Te lo tengo dicho'.

Mediapro és una de les principals factories de contingut audiovisual d'Europa, creant, produint i distribuint projectes de creadors com Paolo Sorrentino, Woody Allen, Isabel Coixet, Ran Tellem, Oliver Stone, Daniel Burman, Fernando León de Aranoa, Iván Escobar, Javier Fesser, Patricio Guzmán, Borja Cobeaga, Diego San José, Marc Cistaré, Manuel Huerga, Ernesto Daranas, Gastón Duprat, Mariano Cohn, Laura Belloso, Marc Vigil, Fernando González Molina, Javier Olivares i Ruth García.

L'Studio té en marxa 34 sèries el 2019 amb una inversió global de 200 milions d'euros, en què destaquen 'The Head', 'Estoy Vivo', 'Vis a Vis', 'The Paradise' o 'Vota Juan', projectes de no ficció sobre el Palmar de Troya o l'estació Apol·lo, programes d'entreteniment com 'El Intermedio', 'Zapeando', 'Vaya Crack', tot això associat amb keyplayers de la indústria global com HBO, Netflix, Amazon, DirecTV, Fox, Viacom, Yle, Turner o Disney.