La Marató del 2019, que es fa diumenge 15 de desembre, dedicada a les malalties minoritàries, canvia el format tradicional i es farà, alhora, a Olot, Tàrrega, Reus i Barcelona. Un equip itinerant, encapçalat per Quim Masferrer, serà el nexe d'unió entre les localitats al llarg de tot el dia. L'acompanyaran Mònica Terribas, Jordi Basté i Josep Cuní, que l'ajudaran des de les seus de Tàrrega, Olot i Reus. Com cada any el programa començarà a Catalunya Ràdio, aquesta vegada amb Roger Escapa i 'El suplement'. La ràdio també sortirà de l'estudi. El programa de diumenge tindrà més de 16 hores de directe a TV3, de dos quarts de deu del matí fins més enllà de la una de la matinada. El número de telèfon per fer aportacions serà el 900 21 50 50.

Els detalls de l'edició del 2019 els han donat aquest dijous en roda de premsa Vicent Sanchis, director de TV3; Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i de Mitjans Digitals de la CCMA; Paulí Subirà i Ximo Blasco, directors de La Marató; Quim Masferrer, presentador de La Marató, Roger Escapa, director i presentador d''El suplement' de Catalunya Ràdio, i Jordi Basté, Mònica Terribas i Josep Cuní, presentadors de les diferents seus de La Marató.

Les malalties minoritàries tenen com a denominador comú la baixa incidència, afecten 5 o menys de cada 10.000 persones. A Europa hi ha 30 milions de persones afectades, 3 milions a Espanya i 400.000 a Catalunya. Si bé el nombre de pacients de cada malaltia és baix, en conjunt suposen un grup molt nombrós. "Són, per tant, malalties que acaben afectant molta gent, que acaba sent una majoria", ha explicat Sanchis.

La Marató també compta amb la col·laboració de persones famoses. Aquest any més de cent personalitats d'àmbits com la televisió, la ràdio, el cinema, el teatre, la música o l'esport, entre els quals hi ha noms com el de Rosalía o Úrsula Corberó, entre molts altres.

Com a novetat d'aquest any, 'El suplement' de Catalunya Ràdio també sortirà de l'estudi de l'avinguda Diagonal i es farà des del Casino L'Aliança del Poblenou, ha explicat el director de l'emissora, Saül Gordillo.