La Lliga femenina de futbol serà retransmesa per Mediapro les tres pròximes temporades, segons ha informat aquest dimarts l'Associació de Clubs Femenins (ACFF) després que el Jutjat del Mercantil Nº1 notifiqués un acte que confirma que els clubs són titulars i poden comercialitzar lliurement els drets audiovisuals de les competicions organitzades per la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

La vista celebrada dilluns passat va donar la raó a la ACFF, que podrà comerciar amb els seus drets audiovisuals. Durant la mateixa, la RFEF va manifestar al jutge el seu compromís que no anava a obligar els clubs a la cessió d'aquests drets per participar en les seves competicions, reconeixent la titularitat dels mateixos als clubs i la lliure comercialització dels mateixos.

"Aquesta afirmació en seu judicial va suposar sens dubte un gran pas per a la ACFF i els clubs, que es van veure obligats a interposar diverses accions judicials en defensa dels seus interessos davant d'una sèrie de conductes de la RFEF que tenien com a objectiu impedir la lliure comercialització dels seus drets per part dels clubs ", explica l'ACFF.

"Per tot això, la interlocutòria notificat recull que, donat el cessament de les conductes realitzades per la RFEF en els últims mesos, i el reconeixement formulat en la vista per la RFEF, resulten innecessàries l'adopció de mesures cautelars en haver confirmat la RFEF que no obligarà els clubs a la cessió dels seus drets i que podran comercialitzar lliurement ", afegeixen en el seu comunicat.

A més, el jutge ha recordat que la legislació vigent "no atorga ni la titularitat d'aquests drets a la RFEF ni l'obligació de cessió, advertint que qualsevol conducta en contra hagués suposat un acte d'obstaculització de la comercalización d'aquests drets pels seus legítims titulars ".

La ACFF destaca que la interlocutòria del jutge cataloga la conducta de la RFEF com "abús de posició de domini" (...) i recorda que "no procedeix la imposició de costes a la ACFF per entendre justificada la presentació de les accions judicials per part de la ACFF ". D'aquesta forma serà Mediapro qui retransmeti els seus partits a la Primera Divisió Femenina de les pròximes tres temporades.