'Joc de Trons' ha arribat al final. Després de 8 temporades i més de seixanta episodis la sèrie d'HBO ha resolt la gran incògnita qui ocupa el desitjat tron de ferro, després de frenar fa tres capítols als Caminants Blancs.

(Atenció: aquesta notícia conté spoilers)

La gran pregunta abans de l'inici del sisè capítol de l'última temporada era Qui s'asseurà al Tron de Ferro? I la resposta que la sèrie basada en les novel·les de George R.R. Martin ha donat a la qüestió ha estat, si més no, sorprenent. L'opció més plausible a l'inici de l'episodi, titulat precisament 'El Tron de Ferro', era Daenerys Targaryen, que havia arrasat amb les forces de Cersei Lannister i pres a sang i foc Desembarcament del Rei.

Però ja els títols de crèdit inicials del capítol auguraven que la resposta no seria evident. I és que, en lloc de col·locar l'escut de la Casa Targaryen, en drac de tres caps, en el lloc que ocupava el lleó dels Lannister ... la intro deixava el lloc buit. El Tron de Ferro no tenia amo / ni en tindria. Però compte, això no significaria que Ponent es quedés sense nou Rei.

El que probablement és el moment més esperat i important de tota la sèrie es va produir durant la primera meitat de l'últim capítol quan, després de tenir una conversa el pres Tyrion, Jon Snow es dirigeix al ruïnós Saló del Tron de Desembarcament del Rei i intenta fer entrar a Daenerys en raó.

En veure que és més guerra el que ella li promet per "alliberar" no només Ponent sinó tots els pobles del món conegut i que no tindrà pietat amb el nan, al qual pensa executar després d'alliberar al seu germà Jaime Lannister, Jon Snow (en realitat Aegon Targaryen) clava un punyal al cor de la seva tia, reina i amant Daenerys Targaryen. Ho fa just abans que ella segui al Tron de Ferro, que amb prou feines aconsegueix tocar amb les mans.

És llavors quan, al conèixer el que li ha passat a la seva mare per aquesta especial connexió que uneix els Targaryen amb els seus dracs, Drogon apareix entre la runa de la sala aparentment per matar Jon després de descobrir l'assassinat de la seva mare. Però en lloc de fer això, cal no oblidar que Jon és un Targaryen, dirigeix el seu iracund foc cap al Tron de Ferro, fonent i destruint el símbol del poder en els Set Regnes, i de tota la sèrie.

Després, Drogon pren en una de les seves urpes el cadàver de la seva mare i vola lluny, molt lluny. És a dir, que tècnicament ningú s'ha assegut al Tron de Ferro, però sí hauria nou rei a Ponent.

Dos reis, dos Stark

Més tard, concretament dues setmanes després, els nobles més notables dels Set Regnes celebren una cimera a Pou Drac en la qual, després d'un convincent discurs de Tyrion, decideixen triar com a nou Rei a Bran Stark, que serà rei els sis, no dels Set, Regnes.

I és que, en una altra reacció sorprenent, Sansa es planta davant el seu germà i la resta de Senyors de Ponent i aconsegueix que es reconegui al Nord com Regne Independent. És a dir que Ponent compta ara amb dos reis: un Rei en els Sis Regnes i una Reina al Nord ... i els dos són fills de Ned Stark.