Movistar+ i TV3 han tancat un acord que permetrà la continuïtat de 'Merlí', i es garantirà així una nova vida per a la sèrie d’èxit, que es podrà seguir en exclusiva a Movistar+ a partir de finals del 2019. TV3 l'oferirà un any després de la seva estrena. L''spin-off' de la ficció, titulat 'Merlí: Sapere Aude', arrenca uns mesos després de la mort de Merlí, quan Pol Rubio inicia els seus estudis a la Facultat de Filosofia.

De fet, la sèrie tindrà com a protagonista el Pol (Carlos Cuevas), l'alumne preferit de Merlí. Héctor Lozano, creador de la sèrie original, seguirà al capdavant del projecte. Aquesta serà la primera producció original Movistar que es gravarà en català.

'Merlí' va ser creada i produïda per la productora Veranda TV. Les seves tres temporades van ser emeses amb gran èxit per TV3 en 'prime time', amb quotes de pantalla de més del 22%. Ara arriba 'Merlí: Sapere Aude', una aposta de producció de Movistar+ amb la col·laboració de TV3, que mantindrà l'essència de la sèrie.

La ficció creada per Héctor Lozano la continuarà escrivint ell mateix, i la produirà Veranda TV amb el mateix equip creatiu i tècnic de les temporades anteriors, de manera que es garantirà el segell 'Merlí' que tant va agradar als seguidors de la sèrie original. "Després d'un any sense escriure 'Merlí', el trobava a faltar. Per aquesta raó vaig acceptar l'entusiasta proposta de Movistar demanant-me 'més Merlí'", ha destacat l'autor.