La nedadora de sincronitzada i medallista olímpica Ona Carbonell va aconseguir ahir un altre premi, aquest cop entre fogons, en alçar-se guanyadora de 'Masterchef Celebrity 3', un concurs amb un palmarès olímpic en la seva història. "Els meus valors esportius han estat bàsics", assegura la guanyadora en una entrevista amb Efe.

I és que de les tres edicions del 'reality' de TVE, dos han tingut com a guanyadors a esportistes de primera categoria: Carbonell (Barcelona, ??1990) ha succeït al també medallista olímpic Saül Craviotto, vencedor de 'Masterchef Celebrity 2', després d'iniciar la marxa l'actor Miguel Ángel Muñoz en 2016.

"La veritat és que tenia un grandíssim referent, Saül, i ho tenia difícil perquè ell va deixar el llistó alt no, el següent. Quan vaig començar vaig pensar 'a poc a poc, perquè mare meva'. Però l'esport, tot el que és la disciplina, el treball en equip, l'esforç, el sacrifici, tot això m'ha ajudat molt", reconeix Carbonell.

La primera dona a guanyar l'edició de celebritats de 'Masterchef' remarca que "mai havia fet una competició així", fora del seu àmbit, l'esport: "És una cosa que no tens sota control. Hi ha hagut moments molt, molt durs, d'impotència. Em tremolaven les mans i deia 'no em tremolen en una final olímpica, per què ara'. Tots els valors que he après en la meva carrera esportiva han estat bàsics".

Carbonell es va imposar ahir a la nit a l'actriu Paz Vega a la prova final, amb Ferran Adrià com a tastador convidat, amb un menú inspirat en l'aigua que obria boca amb un consomé tebi de verdures de temporada amb ventresca de sardina, seguit d'una flor d'endívia i que culminava amb un suggerent postres anomenades 'El desglaç de l'Himàlaia'.

La nedadora, que entre altres èxits esportius compta en el seu palmarès amb una medalla de plata i una altra de bronze en els Jocs Olímpics de Londres de 2012, ha donat els 75.000 euros del concurs a la Fundació Pequeño Deseo, que ajuda a nens malalts crònics o de mal pronòstic.

"Jo no sóc mare, ni sóc tieta tampoc, però entenc que no pot haver res pitjor que tenir un fill malalt de veritat. Ha de ser molt difícil tenir un nen amb problemes de salut. El millor d'haver guanyat 'Masterchef Celebrity' és haver pogut donar aquests 75.000 euros", assegura Carbonell, alhora que afegeix que en l'àmbit esportiu" costa molt guanyar una quantitat així".

Del programa, es queda amb haver pogut fet aquesta donació, però també amb tots els seus companys de fogons, tots "referents i ídols" per a ella: Boris Izaguirre, Santiago Segura, Dafne Fernández, Jaime Nava, Antonia Dell'Atte, Mario Vaquerizo, Paula Prendes, Óscar Higares, María Castro, Iván Massagué, Carmen Lomana, Xuso Jones, i, per descomptat, el seu rival final.

"Paz és súper. Podria haver guanyat ella perfectament. Ha estat una rival enorme. És encantadora, meravellosa i l'admiro moltíssim. Ahir vam estar tots junts veient el programa, les dues tota l'estona de la maneta, i parlàvem que ha estat molt especial poder estar dues dones aquí", conclou la nedadora barcelonina.