Després del desenllaç de la Guerra Total, arriba 'Un nou començament' amb l'arrencada de la novena temporada de 'The Walking Dead'. La sèrie d'AMC estrena nova era, nova intro i nova 'showrunner', Angela Kang, que no perd el temps en establir el nou 'status quo' entre les comunitats per reconstruir la societat.

(Aquesta notícia conté spoilers)

El primer capítol arrenca amb un salt temporal de més d'un any de durada. El conflicte principal ja no se centra en el grup de Rick i els zombies, sinó entre les comunitats establertes que depenen l'una de l'altra per sobreviure.

L'episodi comença amb un saqueig al Museu d'Història Natural de Washington D.C., mentre l'equip de Rick busca reunir els subministraments, com llavors, una arada i un carro cobert, que necessiten per començar a cultivar.

També 'Un nou començament' presenta nova informació sobre els personatges: Carol i el Rei Ezekiel són ara parella, i Daryl l'aprova. Després d'un rutinari enfrontament amb els zombies, el Rei Ezekiel demana matrimoni a Carol, qui el rebutja en assenyalar que l'anell s'enganxaria a tot arreu. A més, tal com apunta, ella no es compromet mentre munta a cavall.

Per la seva banda, Jadis, qui va tenir la idea inicial d'anar a buscar les llavors al museu, ja és part oficial del grup. La ceguesa de Gabriel ha resultat ser un mal d'ull, Eugene ha estat benvingut i Maggie s'ha convertit en la líder oficialment elegida de Hilltop, mentre que Daryl, a contracor, s'encarrega del Santuari.

L'home contra l'home

En tornar del museu, l'equip de Rick s'enfronta a un grup de zombis i un jove anomenat Ken és assassinat. És el fill del ferrer de Hilltop, Earl i la seva dona Tammy. Quan Maggie els dona la terrible notícia, s'enfaden amb ella. Aquest desafortunat esdeveniment deixa la porta oberta a la manipulació de Gregory, qui no accepta que Maggie hagi estat escollida com la líder.

Aprofitant la situació, Gregory manipula el borratxo Earl amb una ampolla i aconsegueix convèncer-lo perquè acabi amb la vida de Maggie. Això desencadena una agonitzant escena en què el nadó Hershel gemega al costat del seu cotxet bolcat mentre la seva mare lluita contra seu atacant.

Després d'aconseguir escapar, la nova líder de Hilltop derrota Gregory amb facilitat. Maggie decideix perdonar Earl, però considera que Gregory ja ha tingut prou oportunitats i el penja davant de tots.

Tensió al Santuari

El Santuari pateix de manca de menjar perquè tal com assenyala Daryl és una "maleïda fàbrica". Hilltop és el principal subministrament d'aliments i els seus ciutadans no porten molt bé això d'ajudar als seus antics opressors. A més, el graffiti a favor de Negan que segueix apareixent al voltant del Santuari, no ajuda. Tampoc hi ha prou gasolina per als vehicles, cosa que fa que la distància entre les comunitats s'agreujarà en haver de viatjar a cavall.

A mesura que la tensió augmenta, Michonne recomana a Rick redactar una mena d'estatut per a totes les comunitats. Però aquesta idea probablement no tindrà molt de futur. Maggie es reafirma en les negociacions sobre el menjar: Proveirà al Santuari, amb la condició que ells proporcionin mà d'obra per reconstruir un pont important.

Tot i que Rick accepta, el conflicte amb Maggie sembla inevitable tal com ella assenyala: "Quan lluitàvem contra Els Salvadores, vas dir que em seguiries. Però no ho vas fer. Perquè jo no era algú a qui seguir. Això ha canviat ara" .