El cuiner i presentador Alberto Chicote investigarà denúncies ciutadanes sobre fraus alimentaris en residències per a gent gran, hospitals i altres espais, i exigirà responsabilitats als suposats responsables a "¿Te lo vas a comer?", que pròximament emetrà La Sexta.

El director de la cadena, Mario López; el director general de Cuarzo, Juan Ramón Gonzalo; la productora executiva i directora del programa, Margarita Lluís, i el mateix Chicote han presentat aquest dimecres al Festival de Televisió de Vitòria aquest nou espai, que comptarà amb sis capítols en la seva primera temporada.

Cada reportatge arrenca amb la denúncia que un ciutadà fa arribar a l'equip del programa, i aquest pren el compromís d'entrar "a sac on faci falta" per aclarir el que ha passat, explica el cuiner.

Ancians d'una residència que se'n van al llit sense sopar perquè no hi ha menjar per a tots, pacients ingressats en hospitals que no proven mos per la mala qualitat dels menús, la venda de tonyina vermella de forma fraudulenta i el menjar que s'ofereix en les festes populars són alguns dels casos investigats.

"Hem vist coses que d'una banda ens han fet la feina més dura (Chicote ha arribat a emocionar-se amb alguns testimonis) però que també l'han fet més gratificant" perquè "hem pogut donar veu a qui ha patit", diu el cuiner .

"Ens hem trobat gent meravellosa que ho està passant malament i que no s'ho mereix" per coses que "preocupen a qualsevol amb una mica de cor o amb un interès pel que s'està menjant", avança Chicote, que ha resumit l'experiència en dues paraules: "emocionant i esgarrifosa".

"¿Te lo vas a comer?" permetrà veure un Chicote "compromès" que en la seva exigència de responsabilitats viurà "moments complicats", apunta Gonzalo, alhora que ha afegeix que el programa busca "fer soroll i aixecar polseguera" i això "molestarà a molta gent" .

En la mateixa línia López avisa d'un Chicote "en la seva pura essència, disposat a entrar al cos a cos" quan s'enfronta als gerents dels hospitals o residències sota sospita.