La presentadora britànica Rachael Bland va morir aquest dimecres a les 40 anys víctima d'un càncer de mama, dos dies després d'acomiadar de la seva audiència a través d'un tuit.

La família de Bland, que va començar la seva carrera a la cadena pública BBC fa 15 anys, va confirmar la seva mort.

"La nostra preciosa i valenta Rachel ha mort pacíficament aquest matí envoltada de la seva família propera. Estem abatuts però a ella li hagués agradat agrair a tothom que ha tingut interès en la seva història i que ha enviat missatges de suport", va escriure Steve, el seu marit, a Twitter.

Bland, que va deixar constància dels dos anys de lluita contra la malaltia a través del programa que presentava a la cadena radiofònica de la BBC Ràdio 5, s'acomiadava dilluns passat dels seus seguidors confirmant que li quedava poc temps de vida.

"En paraules del llegendari Frank Sinatra, em temo que l'hora ha arribat, amics. Tot d'una. M'han dit que em queden dies. És molt surrealista. Moltes gràcies per tot el suport que he rebut", va escriure.

La presentadora va confirmar el mes passat que es trobava en una "cursa contra rellotge" per escriure unes memòries que deixar-li al seu fill Freddie, de dos anys.

Al novembre de 2016 va ser diagnosticada de càncer de mama i des de llavors va documentar el curs del seu tractament en un bloc anomenat "Big C. Little Me." (Gran C. Petita jo.) I a través de podcasts radiofònics.