TVE emetrà en els pròxims mesos la segona temporada de '14 d'abril. La República ', els capítols porten gravats set anys i estaven a punt per emetre's a continuació de la primera temporada, que va concloure a l'abril de 2011.

L'anunci l'ha fet aquesta tarda el director de cinema i ficció de TVE, Fernando López Puig, al Festival de Televisió de Vitòria (FesTVal).

La primera temporada de '14 d'abril. La República 'comprenia des de la tardor de 1931 fins a setembre de 1932. El segon lliurament, que al principi anava a emetre's a principis de 2012, començava minuts després del final de l'últim capítol i acabava el 18 de juliol de 1936, dia en què va esclatar la guerra civil.

L'ens públic va justificar el retard en l'emissió de la segona temporada en problemes pressupostaris per la crisi econòmica, però diversos actors de la sèrie i formacions polítiques van parlar de "censura", ja que la seva desaparició de la graella va coincidir amb el retorn del PP al Govern.

Preguntat al Festival de Vitòria pels plans de TVE amb aquesta ficció, López Puig ha revelat que l'ens té previst emetre en els pròxims mesos la segona temporada.

Encara no hi ha data per a això perquè, segons ha reconegut, en haver passat tant de temps s'està estudiant quan i com programar-los, ja que a més d'haver canviat els hàbits dels televidents "convindria recordar" la primera temporada, de tretze episodis.

Juntament amb '14 d'abril. La República ', TVE vol recuperar diverses produccions que porten gravades també des de 2011, com' Tornarem ',' La conspiració ',' Tres dies d'abril 'i una altra sobre la vida de Mario Onaindia, per a les que tampoc hi ha data d'emissió.