Orient Hontai Capital, el primer grup de capital privat de la Xina, ha formalitzat avui la compra del 53,5% d'Imagina Media Audiovisual (Mediapro), després d'adquirir les participacions de Torreal (22,5%), Televisa (19%) i Mediavideo (12%) per 1.016 milions.

Aquests tres accionistes de Mediapro, la productora que lideren Jaume Roures i Tatxo Benet, van arribar a un acord el mes de febrer passat que situa el valor corporatiu de l'empresa en 1.900 milions d'euros.

Segons ha informat avui Mediapro en un comunicat, la firma britànica WPP (22,5%), un altre dels socis de Mediapro, mantindrà la seva participació en la companyia, com també ho faran els dos fundadors del grup, Tatxo Benet (12%) i Jaume Roures (12%), que a més seguiran dirigint la corporació.

Mediapro, amb seu a Barcelona, és un dels grups líders del sector audiovisual europeu, amb uns ingressos de 1.540 milions d'euros el 2016 i un ebitda de 162 milions.

El grup compta amb 45 centres a 28 països i un equip de 6.500 professionals.

Orient Hontai Capital, de la seva banda, és una societat cotitzada xinesa que ha realitzat inversions de capital nacionals i estrangeres centrades en els sectors de la tecnologia i els mitjans de comunicació. EFE