Aquest dimecres, a les 22.35 hores, TV3 estrena 'Katalonski', una producció de TV3 en coproducció amb Broadcaster Audiovisual Services i La Lupa Produccions amb el suport i la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, l´Institut Ramon Llull i el Departament d´Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència.

Halldor Mar, el presentador del programa 'Katalonski', un músic islandès resident a Barcelona, viatja a diferents llocs del món per trobar-se amb gent que no és catalana, però que ha après el català i, aquesta decisió, els ha canviat la vida. Vol conèixer qui són aquests "estrangers" o "gent estranya" com ell, que, sense viure a Catalunya, parlen i pensen cada dia en català i, des del seu país, estan pendents del que passa a casa nostra.

Primer capítol: Nova York i Washington

En Halldor viatjarà a Nova York i Washington per celebrar la diada de Sant Jordi. Amb la historiadora Miriam Basilio veurà on arriba la passió pel clàssic del futbol entre el Reial Madrid i el Barça, en un bar de Brooklyn ple a vessar de gent d´arreu del món; gaudirà d´un espectacular "mapping" de roses i dracs amb la lingüista Mary Ann Newman, neboda valenciana d´Arthur Miller; en ple High Line cantarà Mishima amb el professor Courtney Wells, un gran coneixedor dels trobadors occitans. A Washington, parlarà de racisme amb el diplomàtic Julion Cooper; ballarà danses jueves amb Matt Adler; anirà al curiós sopar de Sant Jordi a la Universitat de Georgetown amb l´aplicat estudiant Andrew Boas i, allà, viurà una aparició: conèixer Chloe Phillips, que ens seduirà amb la seva versió de "Boig per tu".