Els periodistes Lídia Heredia, Toni Cruanyes, Carles Prats i Agnès Marquès seran els encarregats de presentar el programa especial de TV3 i el 3/24 sobre les eleccions al Parlament de Catalunya del proper diumenge 27 de setembre. L'espai començarà a les set de la tarda, tot i que durant el dia els dos canals faran seguiment en emissió conjunta de les votacions i dels candidats a l'especial 'E15. Les votacions', conduït per Agustí Esteve, i al 'TN migdia'. En paral·lel, Catalunya Ràdio i Catalunya informació oferiran també una cobertura àmplia de la jornada electoral, i a partir de les set de la tarda es farà un programa especial que conduirà Mònica Terribas en emissió conjunta a les dues emissores.

En el cas de la televisió, els diferents programes especials que començaran a les 19.00 h es faran des del Parlament de Catalunya. La presentació anirà a càrrec de Lídia Heredia, Toni Cruanyes, Carles Prats i Agnès Marquès. La direcció és de Dani Bramon, la direcció de realització de Paulí Subirà i Roser Gispert és la productora executiva d'aquests especials. L'emissió serà simultània per TV3 i el 3/24.

Entre els convidats hi haurà Ernesto Ekaizer, periodista; José Antich, periodista; Lluís Orriols, doctor en Ciència Política per la Universitat d'Oxford; José Domingo, advocat i activista de plataformes a favor de la unitat d'Espanya; i Bel Olid, escriptora i presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

També hi intervindran Martí Rigau, director del programa 'Parlament' de TV3; Pere Bosch, que farà el seguiment dels debats i les notícies que hi hagi a la xarxa; i Lluís Fatjó-Vilas, director de TNS, empresa encarregada del sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio.

A partir de les 19.30 h es presentarà el sondeig encarregat pels mitjans de la CCMA, els resultats del qual es donaran a conèixer a les 20.00 h en punt. Aquest sondeig l'elabora l'empresa TNS, que ja va fer el sondeig de les municipals. Per elaborar-lo es faran més de 30.000 entrevistes a peu d'urna arreu de Catalunya.

A la ràdio, a partir de les 19.00 h i fins a la 01.00 h aproximadament, Mònica Terribas presentarà l'especial '27-S, la nit que pot canviar la història', que farà el seguiment de l'escrutini, oferirà les reaccions dels protagonistes i les opinions de diversos analistes.

El programa comptarà amb un gran desplegament per part dels serveis informatius, tècnics i de programes de l'emissora, amb la participació de més de 70 professionals.