El dissabte 21 de setembre s'estrena a TV3 en horari de 'prime time' el concurs musical 'Oh Happy Day'. La televisió pública se suma així a la moda dels 'talent show' que tant bé han funcionat en d'altres cadenes, en una temporada en què s'aposta per més producció pròpia, més programació en directe i més oferta en cap de setmana per atraure nova audiència. "Volem ser la televisió de referència a Catalunya d'ara en endavant", ha afirmat el director Eugeni Sallent durant l'acte presentació, aquest dijous, on també ha negat que els ajustos econòmics puguin afectar els objectius i qualitat de la nova programació. "Estem avançant en la optimització dels recursos interns", ha afegit.

Per Sallent, aquest millor ús dels recursos interns, juntament amb la col·laboració i complicitat amb el sector audiovisual català que és també, ha afegit, "una de les funcions de la televisió pública", permetran que la cadena mantingui els objectius de qualitat i programació que s'han dissenyat per aquesta tardor. I en aquest sentit, el director ha celebrat l'acord referendat per "una àmplia majoria dels treballadors i els sindicats del comitè d'empresa" i que posa les condicions necessàries "per poder organitzar la feina i poder assumir el nivell de producció i qualitat exigits".

Sallent ha remarcat que en comparació a l'inici de la temporada passada, TV3 arrenca aquesta tardor amb entre una i dues hores diàries més de programació en directe. En total seran més de deu hores, de dilluns a divendres. A banda, també ha destacat l'aposta de la cadena per oferir més producció pròpia, incloent aquí la elaborada per personal de la casa i per personal extern.

Així, TV3 presenta nova temporada amb nous programes, noves cares però també de retornades. És el cas de Miquel Calçada i Albert Om, que tornen a la graella de la cadena. El primer ho fa després de quatre anys d'absència amb una nova edició d' 'Afers Exteriors', en aquest cas però buscant una mirada de l'actual situació econòmica i política des dels ulls dels catalans que viuen fora. Per la seva part, Albert Om, torna amb la quarta temporada d' 'El Convidat' de la mà de noms tant variats com Andrés Iniesta, Xavier Sala-i-Martin o Jorge Javier Vázquez.

Antoni Basses s'incorpora a l'equip de 'Divendres'

Els que tornen novament, en aquest cas ja per desena i cinquena temporada respectivament, són 'Els Matins de TV3' amb Ariadna Oltra i Helena Garcia Melero, i 'Divendres', amb el duet que tant bé funciona Xavier Coral i Espertac Peran. El programa de les tardes, que durant tot l'any passat va mantenir-se com a líder de la seva franja horària a Catalunya, amplia una mica la seva durada i fitxa, com a principal novetat, al periodista Antoni Bassas - fins l'any passat corresponsal de TV3 a Washington- que valorarà un cop per setmana l'actualitat del país.

Complementaran la graella diària de TV3, la sèrie de ficció 'La Riera', que arriba a la seva cinquena temporada amb noves trames i nous personatges, després de tancar el mes de juliol amb 499.000 espectadors i un 25% de quota de pantalla. També a les tardes, es seguirà programant 'El Gran Dictat', d'Òscar Dalmau, que incorpora algunes novetats en les proves, i l''Espai Terra', presentat i dirigit per Tomàs Molina, l'home del temps, que també augmenta la durada fins als trenta minuts.

També s'emetran noves entregues del programa de Nous Formats presentat per Roger de Gràcia, 'La Meva' i que seguirà recorrent els 30 anys d'història de la televisió pública. I s'incorpora una nova aposta, també del Departament de Nous Formats, de la mà de la periodista Tatiana Siquella que parlarà dels "grans temes de la vida" al programa 'Summa Positiva', que s'emetrà els diumenges després de '30 Minuts'.

Una altre estrena ideada des de Nous Format és el que protagonitzarà l'actor i humorista Quim Masferrer a 'El Foraster'. Masferrer visitarà durant 48 hores els pobles més petits de Catalunya, de menys de mil habitants, per conèixer i conviure amb els seus veïns. Una experiència que farà primer com a reporter, amb micròfon en mà, i que convertirà després, al final de la seva estada, en un monòleg sobre aquell indret i la seva gent.

Els telenotícies continuaran de moment sense grans canvis, però només de moment, ja que la cadena prepara una nova imatge i nou plató per a principis d'any per reforçar el que, pel seu director són, "els pilars fonamentals de la cadena". En l'apartat d'informació, es mantenen els espais '30 Minuts' i 'Sense Ficció' i el programa d'economia 'Valor Afegit'. '30 Minuts' començarà temporada amb un reportatge sobre l'origen de l'Estelada. També es mantenen a la graella i engeguen noves temporades Polònia, Crackòvia, l'APM i Zona Zapping.

L'aposta pels caps de setmana

Una altre de les grans apostes de l'actual direcció de TV3 és reforçar la programació dels caps de setmana per atraure més audiència. En aquest sentit, s'ha apostat per un nou format de programa, el 'talent show' vinculat a la música. El proper dissabte 21 d'agost s'estrena 'Oh Happy Day', en horari de màxima audiència.

El concurs musical estarà presentat pel popular actor Eduard Farelo i comptarà amb un nodrit jurat que s'encarregarà, juntament amb el públic, de votar els millors participants. En aquest cas s'ha apostat per el col·lectiu, i els participants del concurs seran nou grups vocals d'arreu de Catalunya. El nou programa, a més, comptarà amb una app que permetrà al públic accedir a continguts exclusius i participar en l'elecció del concurs.

L'aposta que continua fent la cadena per l'esport, amb el seguiment de la Fórmula 1, els programes de seguiment del futbol 'Hat-trick Barça' i 'Zona Champions', seguiran sent un dels plats forts del cap de setmana. Uns caps de setmana on a partir d'aquesta tardor es colarà també 'Caçadors de bolets', que en la seva desena temporada passarà a emetre's els dissabtes a la sobretaula, després del TN Migdia.

Finalment, l'estrena de corproduccions catalanes i de TV3, amb títols tan esperats com 'Descalç sobre la terra vermella', 'Olor de colònia' o 'Un berenar a Ginebra', es veuran també aquesta temporada per TV3, que en aquesta ocasió ha apostat per la sèrie nord-americana 'Amb C majúscula' de la provocadora cadena nord-americana Showtime.