Ahir al vespre es coneixia la trista notícia de la mort del prestigiós cuiner Xavier Sagristà. Excap de cuina d'El Bulli, una estrella Michelin, diversos reconeixements... Sagristà ha deixat una àmplia i consolidada trajectòria professional. Tant és així que qui el coneixia i estimava ha volgut mostrar el seu afecte públicament. Les xarxes socials s'han inundat, des d'ahir, de missatges dedicats al xef.

El mateix restaurant Casino Peralada, on Sagristà estava al capdavant des de 2016, li ha dedicat avui una publicació recordant la seva figura - "que la teva estrella sempre ens il·lumini".

També ho han fet companys de gremi i restaurants com El Celler de Can Roca:

El seu pas pel Bulli va tenir una gran importància en la seva carrera professional i en la del propi restaurant, convertit en una referència mundial. El mateix Ferran Adrià així ho ha reconegut.

La quantitat de missatges demostra l'estima que generava el cuiner, tant a nivell personal com professional. Diversos mitjans de comunicació s'han fet ressò de la notícia, així com publicacions especialitzades del sector.

A nivell personal, amics i familiars han volgut compartir els seus sentiments en un moment com aquest. És el cas del fotògraf Francesc Guillamet que ha publicat dues emotives fotografies amb només un missatge: "Adeu Xavi".

A Twitter també s'ha pogut veure com persones de la comarca reconegudes d'altres sectors, com la política, han fet també la seva publicació dedicada al xef.