El xef Albert Adrià, artífex del grup El Barri, que té sis restaurants amb els quals s'han obtingut quatre estrelles Michelin, ha confessat avui sentir-se "enamorat" de la magrana, un producte que ha qualificat de "fetitxe".

"El primer record que tinc de la granada és de la meva mare i s'ha convertit en un producte fetitxe per a mi", ha dit aquest cuiner, guardonat amb el Premi Nacional de Gastronomia 2017 al millor cap de cuina i germà petit del també restaurador Ferran Adrià.

El xef ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la nova campanya de la granada mollar d'Elx (Alacant), que compta amb el segell de qualitat de la Denominació d'Origen Protegida (DOP), en un acte en el qual ha exercit com a padrí en realitzar el tall simbòlic de la primera fruita de la temporada.

Albert Adrià ha pres el relleu d'anteriors padrins de la granada mollar d'Elx com Ricard Camarena, Marit Sandoval, Paco Roncero, Alberto Chicote, Quique Dacosta, Paco Torreblanca, Susi Díaz i el torero José María Manzanares.

El cuiner ha explicat que aquest producte sempre és present en el seu receptari, principalment en la seva carta de cocteleria com la magrana amb vermut negre, però també en el seu ceviche amb el suc de magrana, "per exalçar el peix".

També ha exposat que la magrana és una fruita "desconeguda" per al gran públic, "sobretot aquí", a Espanya, però, en canvi, al mercat anglosaxó, segons ha revelat, "es beu molt, perquè són conegudes les seves propietats diürètiques i antioxidants". "Aquí falta per descobrir", ha afegit.