No ens cansaríem mai de trepitjar el Port de la Selva. Poble de pescadors i de gent amable. Far de la Mar d’Amunt. Costa d’arribar-hi i aquesta és la seva gran virtut. Per terra, la sinuositat de les carreteres que provenen de sa Perafita, Sant Pere de Rodes o de Llançà marquen un itinerari sinuós i, a la vegada, atractiu i interessant.

El Port de la Selva està carregat de màgia en totes i cadascuna de les estacions de l’any. La meteorologia marca el seu paisatge. Cel i terra emmarquen una vista espectacular de color que té el seu epicentre en el moviment de la mar. El veïnatge amb la Selva de Mar i el petit nucli de la Vall engrandeixen el valor d’aquest carismàtic territori.

Si parlem d’història, hem de passar forçosament pel monestir romànic de Sant Pere de Rodes, l’església de Santa Helena i el seu poblat medieval. Podem aprofitar la visita per pujar fins a les restes del castell de Verdera, talaia impagable amb vistes a tot l’Empordà.

El Port de la Selva és un oasi d’oportunitats per als senderistes, els amants del ciclisme i dels esports nàutics. El windsurf gaudeix d’un espai privilegiat a la badia principal i la costa de cap de Creus és un llibre misteriós per als submarinistes.

El Parc Natural de Cap de Creus fa d’aquest petit racó del país una terra per al descobriment constant de camins, masies, illots, cales i penya-segats.o saben bé els navegants i els senderistes, molts dels quals es poden iniciar resseguint l’impagable camí de ronda que passa, silenciós i obert al món, pel far de s’Arnella.

Voltant pel terme municipal del Port de la Selva trobarem els paisatges i els racons que van inspirar escriptors com Josep Maria de Sagarra, Tomàs Garcés, J. V. Foix o Carles Fages de Climent.

Veurem punts d’interès retratats per grans fotògrafs i immortalitzats per pintors de totes les èpoques i estils.

El Port de la Selva ens obre la porta per a descobrir-lo Santi Coll

De platges en trobarem de sorra, còdols i pedretes. Noms com la del Pas, les Violetes, les Clisques o la del Solà de s’Arnella es barregen amb cales reconegudes de nom mític com Taballera, Serena, Prona, Galladera o Cativa. Algunes

d’elles només tenen una bona accessibilitat per mar. Les altres esperen amb orgull banyistes i visitants per a mostrar les seves aigües netes i fresques.

El poble és un punt blanc inconfusible en la línia de la costa. El seu passeig fa de bon transitar, amb algunes peces històriques com els canons recuperats del fons marí o les barques de pesca varades de la platja. El campanar de Santa Maria de les Neus fa de símbol i de far al mateix temps. El port esportiu i el Club Nàutic donen vida turística als apassionats de la navegació de lleure.

A l’entrada del poble, baixant de Perafita, podrem admirar el vell pont medieval, restaurat temps enrere.

Si ens endinsem pel territori del cap, arribarem a Sant Baldiri de Taballera, protegit com a Bé Cultural d’Interès Natural i que encara conserva restes del seu origen preromànic.

El Port de la Selva és acollidor i viu amb intensitat l’estiu. L’oferta hotelera i gastronòmica és destacable amb preus per a tots els gustos i butxaques.

Més informació:

www.elportdelaselva.cat