Museus, tresors castellonins per descobrir en qualsevol moment de l'any

El patrimoni artístic que preserven permet resseguir el passat de Castelló

uRECORREGUT ENTRE PECES I espais CARREGAts D’HISTÒRIA. Tant el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó del segle XIV, com el Museu de la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, ens permetran recular al passat amb objectes que formen part del llegat de la societat de diferents èpoques. Aquests espais ens ajuden a entendre com era la vila en temps medievals i en etapes posteriors, amb monuments destacats com el retaule d’alabastre del temple gòtic o les cel·les amb inscripcions de la vella presó. | TURISME CASTELLÓ

uRECORREGUT ENTRE PECES I espais CARREGAts D’HISTÒRIA. Tant el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó del segle XIV, com el Museu de la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, ens permetran recular al passat amb objectes que formen part del llegat de la societat de diferents èpoques. Aquests espais ens ajuden a entendre com era la vila en temps medievals i en etapes posteriors, amb monuments destacats com el retaule d’alabastre del temple gòtic o les cel·les amb inscripcions de la vella presó. | TURISME CASTELLÓ / REDACCIÓ.

Emporda.info

Castelló d’Empúries té molts atractius, entre aquests els seus espais d’art: Ecomuseu-Farinera, Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó i el Museu Parroquial de la Basílica, un triangle que permet fer un viatge al passat medieval i industrial de la vila. Cadascun d’ells preserva, en el seu interior retalls d’història, als quals un s’apropa amb respecte.

El Museu Parroquial de la Basílica preserva una important col·lecció d’orfebreria religiosa i peces d’art religiós de diferents èpoques.  | TURISME CASTELLÓ

El Museu Parroquial de la Basílica / REDACCIÓ.

Tots aquells que travessen la portalada de la Basílica gòtica de Santa Maria queden imbuïts per l’influx d’un edifici religiós al qual tothom coneix com la Catedral de l’Empordà per les seves dimensions i magnificència. En el seu interior es conserven molts tresors, alguns aplegats al Museu Parroquial: peces d’orfebreria religiosa i dues-centes peces i béns mobles d’art religiós de diferents èpoques com ara una creu processional del segle XVI. Per la seva part, el Museu d’Història Medieval es troba ubicat a la Cúria-Presó, un edifici del segle XIV que va ser l’antic complex jurídic i penal construït pel comte d’Empúries l’Infant Pere I d’Aragó (1325-1342) a partir del 1336 al puig Mercadal amb restes arquitectòniques del castell comtal i on també hi ha la sinagoga Puig Mercadal, de gestió privada, però també visitable. El Museu d’Història Medieval conserva elements representatius del passat històric de la vila, incidint en el període medieval i els vestigis de la comunitat jueva. El tercer vèrtex és l’Ecomuseu-Farinera, una antiga fàbrica de farina de principis de segle XX museïtzada, exemple magnífic del passat industrial castelloní, empordanès i, de retruc, català.

Museus, tresors per descobrir

Museus, tresors per descobrir / REDACCIÓ.

Museus, tresors per descobrir

Museus, tresors per descobrir / REDACCIÓ.

Museus, tresors per descobrir

Museus, tresors per descobrir / REDACCIÓ.

[object Object]