El 26 de març passat es van complir vint-i-cinc anys de la constitució de l’ens municipal de l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries. Al llarg d’aquest quart de segle d’existència, s’ha recuperat i restaurat l’edifici de la Farinera i se l’ha dotat de contingut i d’activitat. En aquest tram temporal més recent, el repte és desplegar el Pla estratègic i potenciar el fet de ser «una eina útil de cohesió social» tot treballant juntament «amb els agents claus del territori».

L’Ecomuseu preserva el testimoni d’una activitat que ja es desenvolupava des d’època medieval. | TURISME CASTELLÓ

Adherit al Sistema Territorial del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, així com a la Xarxa Territorial de Museus de Comarques de Girona i la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, l’equip humà que gestiona l’Ecomuseu-Farinera, amb Carme Gilabert al capdavant des del 1998, enfila aquest aniversari amb un seguit de propostes molt variades. La més immediata és la Fira del Pa i la Festa de la Sega que se celebra el cap de setmana de l’11 i 12 de juny.

Ecomuseu-Farinera, 25 anys

Dins el calendari dels vint-i-cinc anys, destaca l’exposició Terrats de l’artista castellonina Pilar Farrés que es podrà veure del 2 de juliol al 25 de setembre. També el museu té previst col·laborar amb la Ruta de l’Art, iniciativa que recordarà l’efemèride. A més, se sumen al Festival Som Cultura, el 5 de novembre.

Ecomuseu-Farinera, 25 anys

Altres projectes en perspectiva, que s’engegaran durant el tercer trimestre de l’any, són la gravació de testimonis de gent gran del poble amb la Farinera i l’elaboració d’un llibre escolar dels vint-i-cinc anys del museu. A finals d’any o principis del 2023 es preveu una exposició sobre la indústria farinera a Catalunya.

Ecomuseu-Farinera, 25 anys

ANIVERSARI

Ecomuseu-Farinera, 25 anys