Figueres és la principal ciutat que el visitant troba abans o després de travessar els Pirineus. Com a capital de comarca que és, la vila conserva el seu paper de centre neuràlgic dels mercats de productes de la terra. Així, cada dimarts, dijous i dissabte, les places de Catalunya i del Gra, totes dues cobertes, esdevenen un pol d’atracció de compradors i venedors a l’aire lliure. Són mercats que conserven una tradició carregada d’història i que cap viatger pot deixar de visitar. Els dijous, al Recinte Firal, s’hi celebra el mercat de la roba i els complements, amb centenars de parades vingudes d’arreu de Catalunya.

Comerç, mercats i cultura en una Figueres acollidora

Aquesta tradició complementa el fet que Figueres és un dels principals centres comercials a cel obert de Catalunya, amb una àmplia oferta d’establiments que destaquen per la seva varietat.

Els carrers i les places de Figueres són una via oberta per a passejar i prendre alguna cosa en alguna de les seves nombroses terrasses de bars i restaurants.

Si voleu aprofundir més en la història i el patrimoni de local, marcats per la seva estratègica situació transfronterera, des de les oficines de turisme tindreu l’ocasió de conèixer més a fons la ciutat amb una extensa proposta de visites guiades que tant poden permetre pujar a les alçades del campanar de Sant Pere com baixar als soterranis dels refugis de la Guerra Civil.

Museus i Sant Ferran

Figueres és una capital de museus. El Teatre-Museu Dalí és un espai de reconegut atractiu internacional, però el surrealisme no ho és tot. L’antic Hotel París acull el Museu del Joguet de Catalunya amb una de les col·leccions més valuoses d’Europa. A la seva sala oberta podrem descobrir la infància dels germans Dalí, amb imatges i fets de principi del segle XX, una de les etapes més remarcables de la capital empordanesa.

I no podem oblidar el gran espai històric arquitectònic que és el castell de Sant Ferran, del segle XVIII, considerada la fortalesa militar més gran d’Europa i que mereix una extensa visita qualsevol dia de l’any. Dins del recinte ens sorprendran les cavallerisses que van acollir la darrera sessió de les Corts Republicanes el 1939 o la gran plaça d’armes que amaga, en el seu subsòl, una gran cisterna d’aigua.

A més a més, Figueres té diversos pulmons verds que la fan lluir en el catàleg de Viles Florides de Catalunya. Dos d’ells són especialment destacables, com són el Parc Bosc i el Parc de les Aigües. Són espais que conviden, també, a la passejada i al repòs.