A l’Oficina de Turisme de Sant Pere Pescador, trobareu informació sobre una gran varietat de rutes i itineraris per fer en el seu municipi a peu o en bicicleta. És per això que enguany «s’ha fet un fulletó perquè la gent sàpiga per on anar, conegui l’ampli ventall d’opcions i les pugui fer totes», explica la regidora de Promoció Econòmica i Cultura de l’Ajuntament de Sant Pere, Sònia Ortega. A més, també s’ha estrenat una pàgina web dedicada al turisme, per tal d’oferir un millor servei a tots els usuaris fent que la informació sigui molt més accessible.

Hi ha algunes d’aquestes rutes que són circulars, d’altres que són d’anada i tornada i «unes altres que s’uneixen amb les Vies Verdes Pirinexus o Itinerània per si es vol fer un recorregut més llarg», afirma Sònia Ortega.

Cal destacar que Sant Pere Pescador compta amb el privilegi de torbar-se en un espai inigualable: el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Per exemple, un dels recorreguts és el de Mig de dos Rius, el que es considera «el més encantador de tots». Té com a punt d’inici la Reserva Mig de dos Rius, un espai inclòs dins el Parc Natural, segueix pel Camí de la Llúdriga tot endinsant-se en la zona més espessa de vegetació al marge esquerre del Fluvià. Segueix per l’embarcador La Llissa, el Fluvià Nàutic i la Bocana. De tornada al punt de sortida s’agafa el camí Serradà.

Una altra manera de gaudir dels Aiguamolls és amb bicicleta elèctrica de muntanya. Des de Visit Sant Pere Pescador organitzen les sortides guiades «Els Aiguamolls en E-Mountainbike», en què el guia explica singularitats de la zona, mentre s’entra al Parc Natural i es ressegueix la Badia de Roses «passant per camins de sorra, amples i agradables».