L’Escala, bressol del mar, presenta uns escenaris únics, d’imprescindible visita. Són indrets que corprenen a tothom que els veu, sigui estiu o hivern. Per exemple, un dels racons que enamora a tothom és el litoral escalenc. Veure el mar des de la costa de l’Escala és increïble, tant quan les aigües estan calmades com quan les onades dansen. Aquest magnífic espectacle es pot gaudir des de molts punts; són gairebé set quilòmetres de litoral que es poden recórrer a peu, i on es poden descobrir racons com el mirador de les Coves o els penya-segats de les Planasses, entre d’altres.

Destaquem El Museu de l’Anxova i la Sal

Però si entre tots aquests paratges del litoral en destaquen alguns, aquests són La Punta i Riells, on es pot gaudir d’un bon bany, i també de bon menjar i d’unes postes de sol espectaculars.

Tots dos espais, a més, estan interconnectats per un magnífic passeig, on es pot sentir la remor del mar en tot moment. I pel camí, encara trobem monuments de tota mena: El Petit Príncep de Riells, que contempla embadalit la Costa Brava, el monument a la Cobla, el monument de la Dona del Pescador, el monument a la Gent del mar o la Roca del frare, la forma de la qual recorda la d’un monjo resant.

Però deixem la mar i anem terra endins: visitem el nucli antic. Els carrers i carrerons de l’Escala, plens de pujades i baixades, estan atapeïts d’edificis, monuments, racons i raconets que són de visita obligada. Per exemple, un d’ells és l’Alfolí de la Sal, un edifici històric, construït a finals del segle XVII, que va ser el gran magatzem de sal i altres mercaderies que arribaven per mar, i que ara està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, i és el punt neuràlgic de la cultura escalenca, amb sales d’exposicions i concerts i un museu per conèixer la història local.

També val la pena visitar la Casa Albert, edifici de mitjan segle XVIII on va néixer i morir l’escriptora Caterina Albert, situat al carrer Enric Serra, 37. Del centre històric també cal destacar l’església parroquial de Sant Pere, el vell cementiri mariner, la Casa de la Punxa, o la Casa del Gavià.

I, per descomptat, també és imprescindible la visita al MARAM, centre d’interpretació del peix i al Museu d’arqueologia de Catalunya.

L’Escala és paisatge, cultura i bellesa. Deixaràs que t’ho expliquin? Visita l’Escala 365 dies l’any.

El Museu de l'Anxova i de la Sal, referent cultural

El Museu de l’Anxova i la Sal és un indret especial, ja que ens submergeix en un temps i un patrimoni únic. Ubicat a l’antic escorxador escalenc, a l’avinguda de Francesc Macià, 1, el museu ens ofereix una exposició permanent de la història de la pesca, des del segle XVI fins avui, i sobretot de la salaó d’anxoves, indústria clau pel desenvolupament de la vila. Com a curiositat, al costat del museu es troba la Font i el safareig públic de la vila, del 1796. Visiteu el Museu de l’Anxova i la Sal, no us deixarà indiferents.