Si voleu conèixer Castelló d’Empúries i la seva història, l’àrea de Turisme, amb la complicitat d’empreses especialitzades, us ofereix la possibilitat de concertar visites guiades que us permetran descobrir la bellesa i els secrets dels seus espais i racons més emblemàtics.

Si voleu fer una visita guiada a títol individual, en parella o en família, cada dissabte, a partir de les 11 hores del matí, té lloc la sortida anomenada Castelló d’Empúries, capital comtal. La ruta transita pel centre històric i és imprescindible fer una reserva prèvia. Els diumenges, a les 12 del migdia, l’Ecomuseu Farinera us convida a enfarinar-vos i fer un tastet mentre coneixeu a fons la història d’un edifici industrial que encara conserva la maquinària de l’època.

Per als grups, Castelló d’Empúries té a punt diverses opcions que permeten fer una visita panoràmica als principals indrets de la vila amb possibilitat d’afegir-hi l’accés als tres museus de la localitat: la Cúria Presó, la col·lecció de la Basílica de Santa Maria i l’Ecomuseu Farinera. Aquestes rutes poden durar entre una i dues hores, segons el contingut acordat.

En tots els casos, la visita està dirigida per guies professionals que coneixen bé el territori i la seva història. Des de les oficines de Turisme també podeu rebre informació per a organitzar-vos la vostra pròpia visita. El Parc Natural dels Aiguamolls té el seu centre d’informació al Cortalet, des d’on podreu resseguir les diferents rutes entre observatoris.