Amb motiu del cap de setmana de les festes de Sant Joan, el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV de Castelló d’Empúries organitza el diumenge 27 de juny a les 11 h del matí la visita guiada “Els antics convents religiosos de Castelló d’Empúries”, una interessant ruta que mostra diversos dels antics convents religiosos de la vila comtal a partir de la visita al Museu d’Història Medieval i als antics edificis conventuals del centre històric.

La visita inclou per tant l’entrada al Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV, on s’explica i es mostra l’establiment dels diversos ordes religiosos (mercedaris, franciscans, clarisses, dominics i agustins) i la fundació dels diferents convents a la vila, a fora de les muralles, durant l’època medieval, concretament durant els segles XIII i XIV. I tot seguit es visita l’antic Convent de Sant Agustí, el Convent de Sant Domènec i Palau dels Comtes, el Convent de la Mercè i finalment el Convent de Santa Clara, tots ells construïts durant els segles XVII i XVIII.

Aquesta visita, organitzada pel Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV, té per objectiu mostrar part del patrimoni arquitectònic religiós de Castelló d’Empúries, mostrar el llegat immoble que es conserva i alhora explicar l’evolució històrica i arquitectònica dels diferents edificis conventuals a Castelló d’Empúries, quelcom que ha estat objecte també d’especial atenció i la temàtica central d’una de les edicions del Festival Terra de Trobadors.

Cartell activitat "Els antics convents religiosos de Castelló d'Empúries" Ajuntament de Castelló d'Empúries

Cal inscripció prèvia al telèfon 972 25 08 59, o bé a infocuriapreso@castello.cat, i l’aforament serà limitat. El preu és de 5 euros i la sortida serà al mateix Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV.