Entre el massís de Montserrat i el tràfec de la ciutat de Barcelona, al cor de Catalunya, Manresa s'alça en una terra plena de cultura i un llegat arquitectònic únic. La capital de la comarca del Bages és una ciutat dinàmica, amb comerç actiu i una oferta enogastronòmica variada i rica.

Passejar pels seus carrers significa realitzar un viatge a diferents èpoques. El seu monument més emblemàtic, la Basílica de la Seu, és un dels exemples més significatius de l'art gòtic a Catalunya. Recórrer l'emblemàtic carrer del Balç és traslladar-se a plena època medieval, concretament al segle XIV, quan es va edificar aquesta avinguda de traçat estret i sinuós.

Els més espirituals podran viure una experiència única a Manresa. Aquesta ciutat és el final del Camí Ignasià, que inicia el seu recorregut a Loiola (País Basc) i que segueix els passos que va realitzar Ignasi de Loiola el 1522. Manresa va acollir aquest pelegrí que va trobar a la ciutat catalana la inspiració per fundar la Companyia de Jesús. De fet, el 2022 es complirà mig mil·lenni de la seva arribada. Per a aquesta commemoració, una delegació manresana va viatjar a principis de juny fins a la Ciutat del Vaticà per convidar el Papa Francesc a participar en els actes.