Cafeteries modernes i saludables

Cafè orgànic i ‘panteritas’, la combinació més urbanita de Restalia

Cafeteries Panther combina un disseny modern amb una carta elaborada amb ingredients frescos i naturals, amb un original toc dolç

La marca de Restalia comptarà amb nou locals en diferents ciutats espanyoles, després de les seves dues properes obertures a Madrid

Cafeteria Panther a Madrid.

Cafeteria Panther a Madrid.

Víctor Fúser

Un cafè no només és un cafè. A l'hora d'escollir-ne un o un altre, hi ha molts paràmetres que compten, des del sabor fins al seu impacte social i mediambiental. Les cafeteries Panther, pertanyents al grup Restalia, ho tenen clar. Per això, aposten per un cafè de comerç just, orgànic, ecològic i cultivat per dones del departament de Cauca, a Colòmbia, víctimes del conflicte armat durant els darrers 18 anys. I encara que tenen una extensa carta salada i saludable, és gairebé inevitable acompanyar-lo de les seves famoses ‘panteritas’, uns mini croissants de mantega pintats i orejats a mà, amb diversos tipus de toppings.

Les cafeteries Panther –presents actualment a Madrid, València, Sevilla i Alacant– combinen un disseny modern i transgressor amb productes únics de màxima qualitat centrats en una carta elaborada amb ingredients frescos i naturals. La marca de Restalia ofereix així una proposta urbana que incorpora les últimes tendències gastronòmiques al voltant de les cafeteries, des de diferents tipus de cafè orgànic de doble certificació, sandvitxos, sucs naturals, smoothies, amanides i dolços. Un lloc, en definitiva, on pugui venir de gust passar una estona a qualsevol hora del dia.

Ingredients naturals

El cafè està cultivat per sobre dels 1.700 metres i està compost per grans d'aràbiga d'alta qualitat, amb tocs aromàtics i dolços, notes de cacau, panela i fruita seca com ametlles i avellanes i que compleixen totes les certificacions d'agricultura ecològica i de comerç just. Un exemple de la seva feina amb el cafè d'especialitat és el Cold Brew, macerat en fred amb notes acaramel·lades i xocolatades. Una proposta inicialment estival que ja s'ha aconseguit mantenir tot l'any.

Les 'panteritas' de Panther.

Les 'panteritas' de Panther. / Restalia

Pel que fa a la carta, destaquen els originals sandvitxos, creats pel departament d'innovació de Restalia, i elaborats amb pans exclusius de massa mare, ingredients naturals i lliures d'OGM. També ofereixen wraps (veggie, de roastbeef i de pollastre amb curri), així com diferents tipus d'amanides.

Pla d'expansió

Amb dues noves obertures a Madrid, Panther comptarà amb nou locals a Espanya, a més d'un altre a Portugal. Els nous establiments de Panther a la capital espanyola estan localitzats en dos punts de referència i de gran afluència de persones: el Centro Principal Príncipe Pío (en format quiosc i ja inaugurat) i el carrer O'Donnell, que s'obrirà les properes setmanes. En aquest darrer cas, es tractarà d'un dels establiments més grans de la marca, juntament amb el que ja opera al carrer de la Castellana.

Interior d'una cafeteria Panther.

Interior d'una cafeteria Panther. / Restalia

D'aquesta manera, segueix creixent la fórmula guanyadora de Restalia: locals moderns i joves, amb bon cafè orgànic i just i una carta plena d'opcions saludables. I un petit regal per fer-se a un mateix: aquelles ‘panteritas’ que ofereixen el millor final possible a la visita.

Sense plàstic, pel medi ambient

No tindria sentit promoure la cuina saludable i el cafè orgànic si després no es tingués en compte la necessitat de reduir residus com a manera de protegir el medi ambient. I les cafeteries Panther en són plenament conscients. Per això, la marca ha fet servir des dels seus inicis materials 100% reciclables perquè tant el seu ‘packaging’ com el seu parament tinguin un menor impacte sobre el planeta. I aquest any aconseguiran fer un pas més: tots els seus productes de no alimentació seran lliures de plàstic.