Fa seixanta anys va néixer la Cooperativa de Garriguella. Actualment la formen 50 socis i 150 hectàrees. Des de 1963 defensen el patrimoni empordanès. «El vi comença a la vinya perquè sense una bona matèria primera mai es podrà arribar a fer un bon vi», explica Natàlia Duran, enòloga de la cooperativa amb més de 20 anys d’experiència.

Al celler busquen fer vins tocats per la tramuntana amb un marcat caràcter empordanès que expressin el clima, la terra. «Volem fugir de la globalització i defensar les varietats típiques de l’Alt Empordà, carinyenes i garnatxes en els tres colors, volem fer vins que quan els tastis degustis el territori», defensa Duran.

La cooperativa no es diferencia de cap altre celler més que per l’organitzatiu «som 50 socis, però anem tots a l’una. Hem innovat l’interior, però conservant la tradició que ens caracteritza», comenta Duran.

En els últims deu anys la Cooperativa de Garriguella s’ha renovat. S’ha implantat nova tecnologia i maquinària per renovar el celler i també s’han incorporat professionals qualificats. El celler elabora escumós pel mètode ancestral i tradicional, vins tranquils, vins dolços, vermut, entre altres. Tot això ha fet que augmenti la qualitat i ara busquen l’excel·lència dels seus vins. «Sense perdre les nostres arrels i la nostra identitat».

Enoturisme

La cooperativa també ofereix experiències d’enoturisme i tastos de vins aprofitant el marc únic que és l’Empordà i tots els productes com formatges i xocolates que es poden trobar a la seva botiga de Garriguella.

COOPERATIVA DE GARRIGUELLA

Adreça: carretera de Roses, s/n. Garriguella

Telèfon: 972 530 002

Web: www.cooperativagarriguella.com