Fa molts anys que al Celler Martí Fabra fan vi, aquesta és la seva especialitat i la seva passió. Com diu la Clara Poch, «fa molts anys que produïm vi, abans es venia a granel, en Martí Fabra i la seva dona Carme Viñas van ser qui el va començar a embotellar». El seu és un celler dels de tota la vida, clàssic i amb una tradició molt llarga. La família ha treballat al sector vitícola des del 1305 i es fa gairebé impossible de saber quantes generacions s’han dedicat a la vinya i la verema. En Joan Fabra està al capdavant d’un celler amb molta història.

El celler Martí Fabra és una antiga masia de Sant Climent Sescebes alçada sobre un turonet als afores del poble. Es troba entre els camins de tota la vida, el camí d’anar a Espolla i el camí d’anar a Requesens. Amb el pas dels anys, el poble ha anat creixent i també ho ha fet la passió amb què al celler es prenen la seva feina. Arran de la pandèmia, es van proposar ser més presents a les xarxes socials per mantenir el contacte amb els seus clients més fidels. «La resposta va ser immediata i a la nostra pàgina d’Instagram ens van començar a seguir molts clients que ens trobaven a faltar, va ser un impuls per tornar a l’activitat quan tot es va anar posant a lloc», assegura Clara Poch.

Al Celler Martí Fabra, al llarg de l’any fan tasts de vins i rutes guiades a les vinyes i per les seves instal·lacions, per mostrar als seus clients la seva feina i encant pel vi. Treballen sempre amb llistes de cites prèvies, sobretot amb clients propers.

Clara Poch ens comentava recentment que aquests últims mesos els visitants que reben al celler tenen moltes ganes de fer rutes enoturístiques. «A la gent, els hi agrada molt veure les botes i les tines que havia fet fer l’avi, anys enrere».

A Can Fabra, s’hi respira autenticitat i entusiasme per acostar el vi i tot el seu món a qui els visiti. Als finals de la primavera, van començar a obrir tines i a embotellar un vi que segur serà a moltes taules de l’Empordà aquest estiu. Els seus horaris són de 9 del matí a 1 del migdia i de 3 a 6 de la tarda, de dilluns a dissabte, tot i que sempre s’adapten a les necessitats que puguin tenir els seus clients.

MARTÍ FABRA

Adreça: barri del Vic, 26. Sant Climent Sescebes

Telèfon: 972 563 011

Correu: info@cellermatifabra.com