Giuseppe Brau va obrir l’Origano ja fa més d’una dècada amb un objectiu: fer pizza de veritat. Aquesta pizzeria italiana de Figueres s’ha fet popular a la ciutat i voltants per mantenir tota la tradició que rodeja a aquest plat suculent i que, probablement, és un dels àpats favorits de la majoria de les llars. L'opinió de la clientela els avala i, tant a Google com a la plataforma TripAdvisor, obtenen les millors puntuacions d'aquest tipus de local a la ciutat.

El primer pas per fer una pizza original és la nacionalitat i a l'Origano de Figueres són italians. Qui millor que un autòcton d’Itàlia per preparar un plat tradicional com és la pizza? Però no només això, la pizza original, l’autèntica, la que preparen els ‘pizzaiolos’,  lluny del que les grans marques de cuina ràpida ens han fet creure, es prepara amb pocs ingredients i sempre tenint present la qualitat d’aquests que són locals, frescos i de temporada. “Les pizzes i els nostres plats són fidels al retrobament entre la memòria i la tradició ben explicada”, diuen des de la pizzeria.

La carta de la pizzeria l'Origano de Figueres n’és un reflex molt fidel. Tenen més de 20 tipus de pizzes diferents, que van des de les més tradicionals com la Margheritta o la Napoli, fins a d'altres de més innovadores com la Barbacoa. No tenen més de quatre o cinc ingredients i el procés d'elaboració és totalment artesanal. Un respecte per la tradició molt difícil de trobar avui en dia al mercat de la pizza.

L'Origano reparteix cada dia a Figueres i fins a 10 km al voltant de la ciutat Conxi Molons

Però si hi ha un producte estrella de la casa són les seves pizzes de mig metre. Un mite de la regió de Campania elaborat amb una massa quadrada i que permet combinar un o dos gustos de la seva carta: Vulcano i Barbacoa o Oslo i 4 Stagioni. Un sopar ideal per compartir una nit en família o gaudir d’un partit de futbol on la pizza sempre serà el referent ideal.

Cuina i postres tradicionals d’Itàlia

La cuina italiana té més representants que la pizza a l’Origano. El local també ofereix altres plats tradicionals d’Itàlia a la seva carta, principalment pastes, una ‘Lasagna’ cuinada a l’estil italià, i postres que poden acompanyar perfectament a la reina de la casa.

Les seves amanides com l’Origano, la Salsa Tonnata o la Tricolore, o els seus entrants com el Capaccio de Vedella o la seva varietat de formatges italians també són bones opcions per combinar amb les seves pizzes. Per cert, si algú és fan incondicional de la carbonara original, els seus spaghetti s’elaboren seguint la recepta tradicional amb ou i guanciale, un embotit italià molt similar a la cansalada. Res de nata i bacon.

L'Origano compta amb més de 20 pizzes a la seva carta Conxi Molons

Per rematar una experiència gastronòmica d’aquest nivell, les postres són imprescindibles. Aquí també prima la tradició i l’Origano n’ofereix tres que són més italians que la bandera. La Pannacotta, el Tiramisú i el Mousse di cioccolatto de la casa són tres gustos dolços que senten de meravella després de menjar una pizza de deu.

Entrega a domicili cada dia de l'any

La pizzeria Origano de Figueres obre cada dia de la setmana de 18 h a 24 h. El seu local està situat al carrer Tapis 71, cantonada amb el carrer Orient 1. Ofereixen servei de menjar a domicili a la ciutat i fins a 10 km al voltant de la mateixa.

L'Origano està situat al carrer Orient 1 de Figueres Conxi Molons

També existeix l’opció de menjar al local, ja que tenen una sala i terrassa, o anar a recollir les pizzes ‘in situ’.

  • Podeu fer comandes trucant al 872 21 27 40 o al 972 50 26 57
  • Per a més informació es pot consultar el seu web

Restaurant l’Origano

Fa un any, els propietaris van obrir un segon local al centre de Figueres. L’Origano 2 és l’únic restaurant totalment dedicat a la gastronomia italiana amb una carta que compta amb una gran varietat de plats tradicionals d’Itàlia.