La Cuina d’en Ricard disposa del seu obrador a l’interior de l’empresa Sart, a l’Armentera. La botiga ocupa l’antiga carnisseria Sart, transformada en un nou establiment de venda de plats per emportar.

El seu responsable és Ricard Josep Puig, que va estudiar hostaleria a Barcelona i, posteriorment, va treballar en diversos restaurants de renom amb professionals. És allà que «em van ensenyar tot el que sé del servei de plats cuinats», reconeix Ricard Josep Puig.

L’oferta de plats cuinats és molt variada Emporda.info

Cuidant els detalls

Alhora, el cap visible de Sart Cuina diu que elaboren molts plats a baixa temperatura per poder mantenir les propietats dels productes. Aquesta classe de cuina permet conservar totes les propietats organolèptiques dels aliments. «A la cuina, tenim gent de proximitat i gent que ve de fora», indica Ricard Josep Puig, el qual fa dos anys que és al capdavant d’aquesta secció de cuina dins l’empresa Sart.

A la vegada, a l’exterior hi tenen un hort propi on planten moltes de les verdures i plantes aromàtiques que utilitzen també per elaborar els seus plats. A més a més, també treballen per mantenir la recuperació de la raça de la gallina empordanesa.

El treball en equip permet a la família oferir la qualitat més alta en el cicle de processos artesans. «El que ens agrada és rebre clients per segona, tercera i quarta vegada, i que t’expliquin com van gaudir menjant els nostres plats. Això ens enorgulleix molt a tots», comenta Ricard Josep Puig. En aquest sentit, val a dir que de dimarts a divendres ofereixen un menú per 8,50 euros i els caps de setmana fan arrossos i fideuades.

La Cuina d'en Ricard