En un any, el segell Gastronomia d’Origen, impulsat per l’Associació d’Empresaris Roses -Cap de Creus en col·laboració amb l’Ajuntament de Roses, ha doblat el nombre de restaurants adherits. Ja són 34 els establiments que han obtingut el distintiu que garanteix que treballen amb producte del territori.

Amb aquesta iniciativa es vol posar en valor l’excel·lència dels productes de l’Empordà i potenciar Roses i la comarca com a gran destinació gastronòmica perquè continuï essent capdavantera. A més, l’adhesió a aquest distintiu per part dels restaurants és un dels requisits que es demanen per poder obtenir el nou segell de bones pràctiques en gestió sostenible Cuidem Roses que també promou l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus.

Els restaurants de Roses adherits fins al moment al segell Gastronomia d’Origen són:

Roc fort; el Caiman; Draulic; Can Cervera; Falconera; Risech; Norat – H. Spa Terraza; La Bodega; Rom; l’Àncora; Santa Llúcia; Cerdanya; Cal Campaner; La Pelosa; Almadraba; Gozos Mundanos; Sodemar; Cala Jóncols; La Deliciosa; l’Escalam; l’Estrop; La Barretina; Las Golondrinas; El Poke Corner Bar; Bim’s; Bar Musical si us plau; Cafè Bar Vermut; Cala Montjoi; l’Alegria; Noray – H. Port Salins; La Bodeguita de Roses; Can Granyela; La Gua Gua i Ona Beach Bar.

Dues categories

El distintiu Gastronomia d’Origen té dues categories: una, de cuina especialitzada en productes del mar; i l’altre, de cuina de mercat. A més, hi ha una acreditació Premium per als establiments que assoleixin un nivell d’excel·lència més elevat. S’ha elaborat un llistat amb els productes que caldrà tenir en compte per obtenir el segell, sobretot el peix de les confraries del territori, els vins i olis de la DO Empordà però també la resta d’aliments que es produeixen a la comarca (carn, embotits, ous, làctics, verdures, hortalisses, fruites, pa, arròs....) fent especial incidència en els productes de temporada.

La creació d’aquest segell és una de les accions impulsades per la taula de Gastronomia de l’Associació d’Empresaris Roses –Cap de Creus. En una primera fase s’ha implantat a Roses però la idea és fer-ho extensiu al conjunt dels municipis de la comarca i que s’hi sumin el màxim d’establiments possibles. En aquest sentit, des de l’Associació, que representa més de 200 empresaris del municipi, s’anima a que qualsevol restaurant que vulgui incorporar-se al segell faci arribar la seva petició a través del correu info@empresarisrosescapdecreus.cat