En una masia del segle XII de Sant Climent Sescebes, ubicada en uns terrenys pissarrosos als peus de l’Albera, creixen unes vinyes que donen raïms d’una qualitat excepcional i s’hi produeixen vins des de fa moltes generacions. Uns vins d’un caràcter i una elegància singulars, d’alta qualitat.

El celler Martí Fabra de Sant Climent Sescebes ha acumulat reconeixements al llarg dels anys. L’any 2007, la Generalitat ja va distingir aquest celler per la seva antiguitat. Segons el primer document que s’ha trobat, la família Carreras ja elaborava vi al segle XIV, a la Masia Carreras. L’any 2019, la Guia de Vins de Catalunya va guardonar Martí Fabra per la seva trajectòria.

Els seus responsables treballen amb les idees molt clares: «Som un celler familiar que, des de fa moltes generacions, es dedica a la vinya i al vi. Tenim la sort de comptar amb vinyes centenàries; vins dolços i rancis fets pels nostres avantpassats; treballem amb dipòsits i botes que han passat de generació en generació. Volem que aquest llegat perduri, és per aquest motiu que el tractem amb el màxim respecte, encara que això impliqui sovint un gran esforç».

«Els nostres productes són fruit d’aquesta dedicació –afegeixen–, treballem honestament per tal d’oferir uns vins que siguin capaços d’expressar aquesta herència i volem que tothom en pugui gaudir».

Aquests terrenys pissarrosos de la serra de l’Albera donen fruit a uns vins amb caràcter i elegància, en un microclima únic, amb vinyes a 200 metres sobre el nivell del mar i fortament influenciades per la tramuntana. Són vins procedents d’un fort contrast tèrmic entre el dia i la nit i per això tenen una gran concentració i extrema finor d’aromes.

El seu catàleg és variat. La criança en tines de formigó genera l’Oratori el Verd i el Claret d’Albera. Des de la fusta sorgeixen el Flor d’Albera i el Vinyes Velles. Pel que fa als vins de finca, Martí Fabra embotella Els Solers i el Masia Carreras blanc i negre. Capítol a part mereixen els seus dolços de finor exquisida, com són el Moscat i la Garnatxa de Masia Pairal Can Carreras.

Martí Fabra

TELÈFON: 972 503 611

WEB: www.cellermartifabra.com