Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres, presidirà el jurat de la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2021 que convoca el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català. El jurat estarà format a més pel cuiner Paco Pérez (Restaurant Miramar de Llançà), cinc estrelles Michelin; el periodista gastronòmic Salvador García Arbós; el guanyador de la final del Concurs de 2019, Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona) i el president del Consell Regulador, Antoni Figuera.

La final es farà el 2 d’octubre a l’Auditori Convent dels Caputxins de Figueres, en un acte obert al públic.

Les cinc fleques que es disputaran la final són Cal Mosso (Andreu Galceran, Vilassar de Dalt), Fleca i Pastisseria E. Valls (Anna Valls, Sabadell), Forn Artesà l’Espurna de Berga (Joan Urrea, Berga), Forn Sistaré 1910 (germans Tomàs i Xavier Pàmies, Reus) i Forn Padró (Marc Padró, Barcelona) .

Entre els cinc finalistes tenim el guanyador del Concurs l’any 2016 (Forn Sistaré 1910) i un finalista a l’edició de 2018 (Forn Padró). Les altres tres fleques és la primera vegada que aconsegueixen classificar-se a la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català.

El Concurs que convoca el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català va disputar la seva eliminatòria prèvia a l’Escola de Flequers de Barcelona el passat juliol, amb una trentena de fleques adscrites. Com és reglamentari al Concurs, el jurat va valorar els pans dels participants mitjançant un tast a cegues.

El guanyador de la final s’emportarà una placa acreditativa i un premi en metàl·lic de 2.000 euros.