Aquest divendres, 23 de juliol, la DOP Oli de l’Empordà i els col·lectius gastronòmics La Cuina del Vent i Girona Bons Fogons, presentaran la campanya Tasta l’Oli de l’Empordà, una activitat que fomentarà, del 23 al 31 de juliol, que es puguin tastar els olis dels trulls Empordàlia, Masetplana, Ylla i Serraferran als restaurants d’aquests dos col·lectius de cuina, el primer dels quals està vinculat a l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà.

Cada any, la Denominació d’Origen Protegida presenta la nova collita el mes de desembre a Figueres i Girona, però com que l’any passat no es va poder fer a causa de les restriccions generades per la pandèmia, ara la DOP col·labora amb els restaurants amb aquesta iniciativa. Tanmateix el proper mes de desembre es tornarà a fer la presentació de la collita d’aquest any, que es comença a finals d’octubre i acabarà a mitjans del mes de gener de 2022. També es farà una donació de cent litres d’oli al Banc dels Aliments, que es lliuraran en el transcurs de l’acte.

Els restaurants que participen al tast durant aquests quinze dies del col·lectiu Cuina del Vent són Empòrium, Amiel & Molins, Reina de Port-lligat, Voramar, Els Pescadors, Rom, Falconera, Duran Hotel & Restaurant, Castell de Peralada Restaurant, Norat, Can Jeroni, La Taverna del Barri Vell, Mas Falgarona, Sumac i El Corral de Sant Quirze. Els restaurants participants del col·lectiu de cuina Girona Bons Fogons són Àpats, Duc de l’obac, la Riera, Umai, Occi, Divinum, EGG, Massana, El Celler de Can Roca i Novara Hotels, que disposaran d’aquest oli a les seves taules.

L’acte de presentació té el suport del segell Girona Excel·lent, la Diputació de Girona i el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.

Producció amb bon final

Simon Casanovas, president de la DOP Oli de l’Empordà, explica que «la collita 2020-2021 ha estat normal en quant al volum, malgrat que baixa entre un 10 a 15% respecte la collita anterior, i se situa al voltant dels 500.000 quilos. L’oli obtingut és d’una qualitat excepcional».