El restaurant Miramar del xef Paco Pérez, a Llançà ha aconseguit el tercer sol a l'edició 2021 de la Guia Repsol. En la nova catalogació gastronòmica, cinc restaurants gironins més han obtingut la seva primera distinció. La gala va tenir lloc ahir a Sant Sebastià amb estrictes mesures anticovid i amb uns 180 assistents, tots cuiners reconeguts amb tres sols, la màxima distinció. Amb tres sols, a més del Miramar, també han estat reconeguts l'Alkimia de Barcelona i l'Elkano de Getaria.

Paco Pérez -amb una desena d'establiments a Espanya, Alemanya, Regne Unit i Polònia- va expressar que aconseguir la màxima distinció de la Guia Repsol «en un any per recordar i oblidar alhora» és «emocionant» perquè es fa extensible a tot un equip, que inclou els proveïdors. El xef va reivindicar el Miramar, consolidat exponent de l'alta gastronomia de l'Alt Empordà, la cuina del seu entorn en una barreja de mar i muntanya d'avantguarda i compromís sostenible amb combinacions com espardenya, pèsol llàgrima, papada i trufa, cocotxes, calçots, pil-pil nou, romesco i oliva negra o el pèsol amb rovell verd i bombolles.

D'altra banda, cinc restaurants gironins més van aconseguir ahir el seu primer sol. Es tracta del restaurant Bo.Tic a Corçà, del xef Albert Sastregener; el Casamar a Llafranc, de Quim Casellas; l'Aliança d'Anglès, d'Àlex Carrera; El Gaig-Torre de Remei a Bolvir de Cerdanya, del xef Carles Gaig, i el Villa Más de Sant Feliu de Guíxols. Catalunya ha estat la comunitat autònoma més guardonada aquest any, amb un total de quinze restaurants reconeguts, seguida de Madrid amb onze. Amb les 96 novetats d'aquesta edició, la Guia Repsol inclou 618 restaurants amb un, dos i tres sols.

Pel que fa els establiments que mantenen la distinció de l'any anterior, a l'Alt Empordà, hi ha el Compartir de Cadaqués, amb dos sols, i el Castell de Peralada, El Motel de Figueres, l'Empòrium de Castelló d'Empúries i Els Brancs de Roses.