Per fer la recepta d'aquest mes de març, a Masia Empordà hem triat el magret d'ànec perquè, com el seu nom indica, és una part magra de l'ànec, sobretot si en traiem la pell. Resulta una recepta molt fàcil i força ràpida de fer, tal com explica Lídia Casademont.

Anem a veure-ho!

Ingredients per a 4 persones

  • Magret d'ànec de Collverd sencer (aquest pesava quasi 700 g)
  • 200 g de melmelada de fruits vermells de Can Bech
  • 150 ml de garnatxa Sinols d'Empordàlia
  • Sal i pebre

Elaboració

En primer lloc farem una quadrícula a la part del greix del magret, i ho salpebrarem pels dos costats.

A continuació posarem una paella a escalfar, però sense oli, ja que el magret deixarà anar greix. Quan la paella estigui calenta hi cuinarem el magret amb la part on hem fet la quadrícula a sota, que és precisament on hi ha el greix.

Deixarem que es cogui uns quatre minuts i ho girarem de l'altre costat.

Una vegada el tenim rosset per fora, el posarem en una fusta i el laminarem perquè ens quedi ben cuit per dins.

Ara agafarem una altra paella i hi acabarem de fer les làmines volta i volta, i hi incorporarem la garnatxa perquè la carn ens n'agafi el gust i l'alcohol s'evapori. De seguida que l'alcohol s'hagi evaporat traurem la carn de la paella i hi afegirem la melmelada de fruits vermells.

Finalment procedim a emplatar-ho. Començarem amb un llit de salsa de fruits vermells i reducció de garnatxa. Al damunt hi posarem quatre làmines de magret, i ho acabarem amb una mica de salsa.

A gaudir-ne!

Consell dietètic

La carn d'ànec conté moltes vitamines i minerals. Porta una quantitat important de ferro, de manera que és molt adequada per a persones que tinguin problemes d'anèmia.

També ens aporta zinc, que ens ajuda a enfortir el nostre sistema immunitari i, per tant, a estar forts i sans.

Ens proporciona vitamines del grup B. En destacaríem la B12, essencial per al bon funcionament del cervell.

I tot i que conté quantitats considerables de greix, aquest es troba sobretot concentrat a la pell, de manera que el podem retirar abans de coure la peça, si és que estem vigilant la dieta.

No obstant això, els greixos d'aquesta carn són dels bons: contenen àcids grassos monoinsaturats i poliinsaturats, que combaten el colesterol dolent.

Consells de degustació

Nosaltres hem optat per fer una reducció amb garnatxa, ja que és un vi de l'Empordà, tot i que també es podria fer amb un oporto o un Pedro Ximenes.

Quant a la melmelada, els fruits vermells combinen molt bé amb l'ànec, tot i que la poma cuita també hi lliga bé. També podem utilitzar alguna altra melmelada que tinguem o que ens agradi més.

Participeu al nostre concurs

Si us ha agradat la recepta i la voleu provar, pengeu la fotografia de com us ha quedat a Instagram i etiqueteu @masiaemporda entre el 9 i el 20 de març. Podeu guanyar el tercer llibre de Lídia Casademont «Dieta: Què faig malament?» signat per ella, o un lot de productes de Masia Empordà.

Els dos premiats es faran públics a través de les xarxes socials de Masia Empordà el dia 27 de març.