La pel·lícula Suro, l’òpera prima de Mikel Gurrea, protagonitzada per Vicky Luengo i Pol López, preveu arribar als cinemes al desembre després del seu pas per un «festival important». El film està produït per Lastor Media i coproduït per Malmo Pictures i la vasca Irusoin.

La pel·lícula, rodada en català, narra la història d’una parella jove que hereta una granja d’extracció de suro a la Catalunya rural, a la zona de l’Albera, explica el productor Tono Folguera, de Lastor Media.

«És una pel·lícula que sorprendrà molt i ens tornarà a donar una alegria suplementària a la d’Alcarràs. Farà que el cinema català tingui un nivell com crec que es mereix», va assegurar Folguera.

Ell mateix destaca que aquest any la productora Lastor Media estrena dues pel·lícules en català molt importants: la primera, Alcarràs, de Carla Simón, i la segona, Suro, que es preveu que arribi als cinemes al desembre.

Una parella jove hereta una granja d’extracció de suro a la Catalunya rural, a la zona de l’Albera. Com a propietaris forasters, somien amb construir una vida justa i sostenible, però descobriran que els seus ideals xoquen de cara amb la seva imperiosa necessitat de guanyar diners. «Comencen aquesta vida neorural i s’enfronten a la duresa de les peculiaritats de la lleva del suro», apunta el productor.

La cinta està protagonitzada per Vicky Luengo (Barcelona, nit d’hivern; La Riera) i Pol López (El sustituto, Historias lamentables). El repartiment el completen actors i actrius no professionals de diverses comarques com l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Selva o el Maresme, que es van incorporar a la producció després d’un llarg procés de càsting realitzat durant un any i mig que va estendre’s arreu de tot el territori català.

La pel·lícula de Lastor Media compta amb la participació de TV3 i EITB, a més del finançament de l’ICAA i l’ICEC i el suport d’Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament.