La Farinera de Sant Lluís, a Pont de Molins, s’ha transformat, des d’aquest cap de setmana passat i fins dimecres, en l’escenari del rodatge del darrer film del director Joan Frank Charansonnet, El cas Àngelus, la fascinació de Dalí. El cineasta, a més, pren el repte també d’interpretar el paper de l’icònic pintor en un film d’intriga amb tocs de comèdia surrealista que ha comptat amb el consentiment de la Fundació Gala-Dalí.

El cas Àngelus, la fascinació de Dalí és una producció de Patchouli Films amb coproducció de Vivir Rodando i la participació del veterà Thomas Spieker en qualitat de coproductor. El film aborda la fascinació que sempre va sentir Dalí pel quadre L’Àngelus de Millet, que el va moure a escriure un tractat titulat El mite tràgic de l’Àngelus. La pel·lícula profunditza en l’enigmàtica figura del pintor a través de la investigació que Dalí va fer durant anys sobre la gènesi del citat quadre.

Segons Charansonnet, «aquesta pel·lícula fa realitat un somni que perseguia des de feia anys i posar-me a la pell del geni empordanès és un dels reptes més apassionants de la meva carrera». A més, l’actor i director afegeix que, a la vegada, «és una gran responsabilitat en l’àmbit artístic. En aquest film intentem humanitzar la figura d’una de les personalitats més universals de la nostra història recent sense oblidar-nos de les seves excentricitats». A banda de Pont de Molins, també es roda a Cadaqués i Gironella, entre altres.