La Ciutadella de Roses torna a oferir aquest juliol sessions de cinema sota les estrelles amb el profgrama «Cinema a la fresca», que enguany projecta quatre pel·lícules reconegudes per públic i crítica: 1917, El Escándalo, Parásitos i Richard Jewell. Aquest estiu el cicle canvia de dia i les projeccions es fan els dimecres. L’entrada és gratuïta, tot i que cal reservar plaça prèviament a través de la web rosescultura.cat o bé a la recepció de la Ciutadella.

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses ha obert la reserva de places i l’aforament és limitat. Durant les sessions es mantindran les mesures establertes per les autoritats sanitàries. Totes les pel·lícules seran emeses en llengua castellana, els dimecres de juliol, a les 10 de la nit.

1917, de Sam Mendes, obre la programació el 7 de juliol. El film, guardonat amb els Globus d’Or a millor director i a millor pel·lícula dramàtica i amb 3 premis Oscar, descriu la cruesa de la Primera Guerra Mundial a través de dos joves soldats britànics. Parásitos, del director sud-coreà Bong Joon-ho, donarà continuïtat al cicle el 14 de juliol amb la turbulenta estratègia ideada pels membres d’una família pobra per tal d’esdevenir empleats d’una família molt opulenta. El 21 de juliol, la gran pantalla de la Ciutadella oferirà El escándalo, del director Jay Roach i amb Charlize Theron, Nicole Kidman i Margot Robbie en el repartiment. I el 28 de juliol clourà amb Richard Jewell, de Clint Eastwood. La cinta descriu l’atemptat terrorista durant els Jocs Olímpics del 1996 a Atlanta i les seves conseqüències.