La cartellera de cinema va recuperant el pols aquest setembre després de la tímida arrencada post-confinament. Després de 'Tenet', de Christopher Nolan, aquest divendres arriben més estrenes internacionals esperades com la nova adaptació del conte 'Pinocho', protagonitzada per l'actor Roberto Benigni. I també el darrer film del realitzador de culte Terrence Malick, amb un trio d'asos al capdavant de a 'Knight of Cups': Cate Blanchet, Christian Bale i Natalie Portman. La setmana també deixarà les estrenes de films amb signatura o presència catalana, com el segon llargmetratge de Ventura Durall, 'L'ofrena', i 'Uno para todos', amb David Verdaguer en el paper d'un professor interí que ha de reintegrar a l'aula un alumne malalt.

'Pinocho'

Adaptació del clàssic infantil 'Pinotxo' en què l'artífex del ninot de fusta que pren vida, el vell fuster Geppetto, és interpretat pel popular actor italià Roberto Benigni. El director del film és Matteo Garrone, conegut sobretot per l'adaptació cinematogràfica de 'Gomorra' (2008), basada en la novel·la homònima en què Roberto Saviano disseccionava la Camorra napolitana.

'Uno para todos'

El nou film de David Ilundain, 'Uno para todos', protagonitzat per David Verdaguer, és el film que va donar el tret de sortida a la quarta edició del BCN Film Fest, als Cinemes Verdi. És el segon llargmetratge d'Ilundain després de 'B, de Bárcenas'. La pel·lícula és un drama sobre un professor interí (David Verdaguer) que ha de reintegrar a l'aula un alumne malalt i cap dels seus companys vol que torni a classe. El director va explicar a l'ACN que al film volien ressaltar la idea que "els nens són com els adults" i que contínuament s'aprèn d'ells. "Els nens et donen una segona oportunitat per repensar els pilars de la vida", assegurava aquest estiu el director.

'Uno para todos', amb David Verdaguer, s'estrenen als cinemes

'Uno para todos', amb David Verdaguer, s'estrenen als cinemes

'L'ofrena'

L'ofrena' és també el segon llargmetratge de ficció de Ventura Durall, després de Les dues vides d'Andrés Rabadán (2009). A la pel·lícula, la Violeta rep la visita de la Rita, dona d'en Jan, amor d'adolescència que va marcar la seva vida després d'abandonar-la vint anys enrere. Ella desconeix que la visita de Rita és el primer pas d’en Jan per intentar reescriure la seva història. Els intèrprets principals del film són Àlex Brendemühl, Verónica Echegui i Anna Alarcón.

Knight of Cups

Terrence Malick ('El árbol de la vida', 'La delgada linea roja') estrena finalment a l'estat espanyol 'Knight of Cups' (2015). Un film mal rebut per la crítica, protagonitzat per Christian Bale, en el paper d'un guionista de Hollywood que intenta trobar sentit a la vida. Addicte a l'èxit, sent al mateix temps un gran buit a la seva vida. Natalie Portman i Cate Blanchet acompanyen a Bale en la tríada de protagonistes.

'Sin olvido'

'Sin olvido' és un film txec dirigit per Martin Sulík que se submergeix en el pas del nazisme per l'antiga Txecoslovàquia. Alí Ungar, de 80 anys, troba un llibre d'un exoficial de les SS que descriu les seves activitats al país durant la Segona Guerra Mundial, i s'adona així que els seus pares van ser executats per ell. El protagonista vol mirar de fer justícia, però l'únic que troba és el fill d'aquell oficial que, com ell, és avui un jubilat molt distanciat de les atrocitats comeses pel seu pare. Amb tot, la visita d'Ungar desperta el seu interès per aquell passat, i junts emprenen un viatge conjunt a través d'Eslovàquia a la recerca de testimonis de supervivents d'aquells fets, durant el qual descobreixen diversos conflictes no resolts

'Urubú'

Aquest inquietant thriller espanyol dirigit per Alejandro Ibáñez ('Historias para no dormir: Reality (C), 2019) s'ambienta a la selva amazònica. És allà on Tomàs, un fotògraf i ornitòleg vol reprendre el pols de la seva carrera, mirant de trobar l'urburú albí -un estrany ocell del qual no hi ha constància de vida en llibertat-. Però a ell i a la seva família, que l'acompanya fins a la selva, els espera un malson a la selva.