El cineasta J.J. Abrams tanca la nova -i tercera- trilogia de La guerra de les galàxies amb l'esperada estrena de 'L'ascens de Skywalker'. J.J. Abrams es va fer càrrec ja de la primera pel·lícula d'aquesta trilogia amb 'El despertar de la força' i ara torna a la direcció d'aquest univers després de la controvertida 'Els últims jedi' escrita i dirigida per Rian Johnson. La cinta s'estrenarà aquest mateix dijous. Aquesta setmana també arriba a les grans pantalles la cinta catalana 'Sense sostre' dirigida per Xesc Cabot i Pep Garrido. Una pel·lícula que tracta sobre un sense sostre que malviu venent figures de filferro i decideix emprendre un viatge.

J.J. Abrams tanca la tercera trilogia de Star Wars amb 'L'ascens de Skywalker'

J.J. Abrams tanca la tercera trilogia de Star Wars amb 'L'ascens de Skywalker'

'L'ascens de Skywalker' és el desenllaç de la popular saga galàctica, en què hi naixeran noves llegendes i tindrà lloc la batalla final entre els grans protagonistes d'aquest univers. La pel·lícula arriba amb moltes incògnites sobre la taula com el futur de la Rei o de Kylo Ren.

A la cinta 'L'ascens de Skywalker' hi repeteixen actors emblemàtics com Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo, Ian McDiarmid i Carrie Fisher.

'Sense sostre'

La pel·lícula catalana 'Sense sostre' està protagonitzada per Enric Molina, Laia Manzanares i Teresa Vallicrosa. Al film, en Joan, un sense sostre que malviu venent figuretes de filferro, decideix abandonar la seva rutina d'alcohol i violència als carrers de Barcelona i emprendre un viatge sobrehumà vers una destinació que només ell coneix.

'El escuadrón de la muerte'

'El escuadrón de la muerte'

La pel·lícula 'El escuadrón de la muerte' de Dan Krauss se situa a Afganistan l'any 2009 quan el soldat Andrew Briggman (Nat Wolff) és testimoni de com el seu equip mata a civils innocents i haurà de prendre una difícil decisió: denunciar-ho posant en risc la seva vida o callar per a participar en el que creu que són crims contra els drets humans.

'Dios mío, ¿pero qué te hemos hecho... ahora?'

La pel·lícula 'Dios mío, ¿pero qué te hemos hecho... ahora?' arriba a la gran pantalla. La cinta dirigida per Philippe de Chauveron és la seqüela de la comèdia 'Dios mío, ¿pero qué te hemos hecho'. El còmic francès Christian Clavier protagonitza aquesta pel·lícula amb l'actriu Chantal Lauby. Després de veure les seves filles casar-se amb un musulmà, un jueu, un xinès i un africà, la Claude i Marie Verneuil s'enfronten a una nova crisi. Els seus quatre gendres estan decidits a abandonar França amb les seves parelles i fills per trobar fortuna a l'estranger.

'Una gran mujer' ('Beanpole')

La cinta 'Una gran mujer' ('Beanpole'), representant russa a l'Òscar, acaba de ser preseleccionada entre les 10 cines que opten a la Millor pel·lícula internacional en aquests prestigiosos guardons. La pel·lícula s'ambienta a Leningrad l'any 1945, una ciutat devastada per la Segona Guerra Mundial, que tot just ha acabat. Dues dones joves, Iya i Masha, lluiten per reconstruir les seves vides en una ciutat en runes.

La pel·lícula la signa Kantemir Balagov, director de 'Demasiado cerca' (2017), la seva òpera prima amb què va obtenir diverses distincions, com el concedit per la Federació Internacional de Crítics de Cinema (Fipresci), o el premi de la secció 'Un certain regarde' del Festival de Cannes, entre altres.

'El monstruo de Sant Pauli'

El nou film de Fatih Akin ('Contra la pared', 'Soul Kitchen' o 'Goodbye Berlín) transcorre al popular barri de St. Pauli, a Hamburg, als anys 70. El director alemany d'ascendència turca presenta un retrat d'aquest barri d'ambient nocturn freqüentat per bevedors, addictes al joc i prostitutes. El seu protagonista, Fritz 'Fiete' Honka és en aparença un perdedor, un home de cara deformada que deambula buscant dones solitàries al sinistre local 'Golden Glove'. Entre la clientela habitual, ningú sospita que en realitat aquest pobre home és un 'monstre'.