'¿Podrás perdonarme algún día?' dirigida per Marielle Heller i 'Destroyer. Una mujer herida', dirigida per per Karyn Kusama i protagonitzada per Nicole Kidman són algunes de les estrenes destacades d'aquest divendres. S'estrena també aquest divendres una dels grans èxits del cinema colombià recent: 'Pájaros de verano' dirigida per Cristina Gallego i Ciro Guerra, qui també va dirigir la premiada 'El abrazo de la serpiente'. 'Pájaros de verano' va ser la seleccionada per Colòmbia per anar als Oscar, tot i que finalment no va quedar entre les finalistes a millor pel·lícula de parla no anglesa. Torna també un històric director cinematogràfic amb nou projecte: 'El libro de imágenes' de Jean-Luc Godard.

'¿Podrás perdonarme algún día?' i 'Destroyer. Una mujer herida', estrenes destacades

'¿Podrás perdonarme algún día?' dirigida per Marielle Heller, arriba als cinemes amb l'aval de tres nominacions als Oscar: millor actriu per Melissa McCarthy; millor actor per Richard E. Grant i millor guió adaptat. Melissa McCarthy interpreta a Lee Israel, la biògrafa de famosos best-seller que es va guanyar la vida a la dècada dels 70 i 80 realitzant les biografies d'artistes com Katherine Hepburn, Tallulah Bankhead, Estée Lauder o la periodista Dorothy Kilgallen. Quan ella veu que ja no li publiquen els seus llibres perquè no està a l'alçada de les reclamacions del mercat, canvia el mètode i comença a realitzar falsificacions instigada pel seu lleial amic Jack (Richard E. Grant).

'Destroyer. Una mujer herida'

Dirigida per Karyn Kusama, 'Destroyer. Una mujer herida' és un thriller policiac amb elements de cinema negre i d'acció ambientat a la ciutat de Los Angeles. La seva protagonista, la detectiu Erin Bell (Kidman), és una policia que ha d'enfrontar-se als errors del seu passat quan un perillós criminal que es diu Silas torna als carrers de la ciutat.

'Una cuestión de género'

'Una cuestión de género' és un film dirigit per Mimi Leder protagonitzada per Armie Hammer i Felicity Jones. La cinta està inspirada en la història real de Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones), una jove advocada i mare de família. Ruth, junt al seu marit l'advocat Martin Ginsburg (Armie Hammer), va canviar la història amb un singular cas sobre discriminació de gènere que va obrir el camí per a la igualtat als tribunals.

'Pájaros de verano'

'Pájaros de verano' de Cristina Gallego i Ciro Guerra està basada en una història real que explica l'origen del narcotràfic a Colòmbia i se situa als anys 70 quan la joventut nord-americana abraça la cultura hippie i amb ella la marihuana. Això provoca que els agricultors de la zona es converteixin en empresaris a un ritme ràpid. Al desert de la Guajira, la comunitat indígena dels Wayuu es veuen obligats a assumir un paper de lideratge en aquesta nova empresa que té el perill d'acabar en una guerra fratricida.

'El libro de imágenes'

L'històric cineasta francès Jean-Luc Godard torna a la gran pantalla amb la pel·lícula 'El libro de imágenes' dividida en cinc capítols i que es desenvolupa a través de clips de films clàssics i seqüències d'informatius.

'Com ensinistrar un drac 3'

Aquesta setmana s'estrena en català el film d'animació 'Com ensinistrar un drac 3' de Dean DeBlois. En aquesta pel·lícula, el que es va iniciar com una inesperada amistat entre un jove víking i un temible drac, s’ha convertit en una trilogia èpica. En aquest nou episodi descobriran el seu veritable destí: la llibertat.

'Obediencia'

L'anglès Jamie Jones és el director del drama 'Obediencia'. León, de 19 anys, torna a casa per cuidar de la seva mare alcohòlica i adaptar-se a la vida adulta després d'una difícil adolescència. Frustrat per la seva falta d'educació i les poques perspectives, León es consola boxejant. Coneixerà a la rebel Twiggy (Sophie Kennedy Clark), que viu d'okupa a cases abandonades para escapar de la riquesa de la seva família. León haurà de decidir si s'uneix als seus amics en la lluita que viu el seu barri o busca una nova vida amb Twiggy.

'Holmes & Watson'

S'estrena aquesta setmana una nova mirada sobre l'investigador Sherlock Holmes, però aquesta ocasió és una comèdia d'aventures protagonitzada per Will Ferrell i John C. Reilly, dos actors que ja es van trobar a 'Hermanos por pelotas'. 'Holmes & Watson' està dirigida per Etan Cohen i amb un guió escrit per ell mateix.